filme motivaționale și de dezvoltare personală

Pentru zilele în care vrei să te relaxezi cu o cană de ceai, în fața televizorului, ți-am pregătit o lista cu filme motivaționale și de dezvoltare personală. Urmărește-le singură sau cu partenerul tău!

 

În weekend, după ce copiii au plecat câteva ore la bunici, te bucuri de momente de relaxare singură sau alături de partenerul tău. Ce poți face? Prepară-ți ceaiul preferat, popcorn și alege un film bun. Unele pleicule pot fi chiar adevărate lecții de viață! Poveștile romantice despre curaj și lupta pentru marea dragoste sau poveștile persoanelor simple, care au muncit din greu pentru o cariera de succes, sunt doar câteva dintre ideile de filme motivaționale.

IMDB a alcătuit o lista cu 50 fime motivaționale, iar noi am ales 10 dintre ele, pe care le-am văzut și ne-au plăcut! Prepară un castron de popcorn, un ceai sau o limonadă și așează-te confortabil în fotoliu!

10 Filme motivaționale și de dezvoltare personală:

Invincibilii (The Intouchables) – Un film din 2011, care spune povestea lui Philippe (Francois Cluzet) un aristocrat care are nevoie de un asistent/ ]ngrijitor, ]n urma unui accident cu parapanta. Acesta îl alege pe Driss (Omar Sy), iar povestea lor plină de aventuri începe.

Pianistul (The Pianist) – Acest film din 2002 prezintă povestea remarcabilă a lui Wladyslaw Szpillman, un pianist din Varșovia, care se confruntă cu problemele aduse de Cel de-al Doilea Război Mondial.

O minte sclipitoare (A Beautiful Mind) – Filmul din 2001 prezintă povestea lui John Nash (Russel Crowe), un matematician cu o minte strălucită, care acceptă un job încărcat de provocări.

O fată de milioane (Million Dollar Baby) – Filmul regizat de Clint Eastwood în 2004 îți prezintă povestea lui Maggie Fitzgerlad (Hilary Swank), o tânără căreia îi place boxul și se antrenează din greu cu Frankie Dunn (Clint Eastwood).

Prinde-mă dacă poți (Catch Me If You Can) – Un film din 2002 care prezintă povestea lui Frank Abagnale Jr., interpretat de Leonardo DiCaprio. Frank este un tânăr urmărit de FBI, pentru că până la vârsta de 19 ani a obținut milioane de dolari, practicând ilegal diferite profesii.

12 Ani de scalvie (12 Years of Slave) – Așa cum spune și titlul, fimul din 2013 prezintă povestea unui tânăr de culoare, care ajunge să fie vândut drept sclav.

Hachi: Povestea unui câine (Hachi: A Dog’s Tale) – Dacă nu ești o pasionată de câini, acest film s-ar putea să îți schimbe puțin ideile. Pelicula din 2009 este inspirată dintr-o poveste reală și prezintă relația extrem de specială dintre câinele Hachi și stăpânul său.

Jocul Codurilor (The Imitation Game) – Fimul regizat de Morten Tyldum, apărut în 2014, prezintă povestea lui Alan Turing (Benedict Cumberbatch), un matematician englez care încearcă să descifreze codurile prin care comunică germanii în Cel de-al Doilea Război Mondial.

Parfum de femeie (Scent of a Woman) – Unul dintre cele mai cunoscute filme cu Al Pacino, Parfum de femeie, este o idee potrivită pentru un weekend în doi.

Jurnalul (The Notebook) – Dacă ești în căutare unei povești de dragoste impresionante și totodată imposibile, atunci Jurnalul este filmul potrivit pentru weekend.

 

 

 

My title page contents