Cu gem sau cu dulceață, cu cremă sau cu fructe, cu legume sau carne, clătitele sunt oricând o alegere inspirată pentru o masă în familie sau alături de prieteni. Îți prezint mai jos o variantă de clătite cu șuncă, coapte la cuptor.
Clătite la cuptor cu sos de șuncă
Porții: 4
Preparare: 35 minute
Coacere: 40 minute
Ai nevoie pentru clătite la cuptor cu sos de șuncă de:
140 g făină
2 ouă
Sare
420 ml lapte
80 ml apă minerală
1 ceapă
30 g unt
30 g făină
250 ml supă
3 linguri smântână
Piper
Nucșoară
200 g șuncă tăiată fâșii
200 g cașcaval ras
50 g parmezan ras
3 linguri ulei
Pregătești clătite la cuptor cu sos de șuncă așa:
Amesteci ouăle cu făina, sare, 170 ml lapte și apa minerală. Lași apoi să se odihnească puțin aluatul.
Toci ceapa și o călești în unt. Presari făină și călești. Apoi stingi compoziția cu restul de lapte, supă și smântână. Dai în fiert sosul. Condimentezi cu sare, piper și nucșoară și împarți aluatul în 2 porții. Într-o parte adaugi șuncă, 100 g cașcaval și parmezan.
Încingi cuptorul la 200 grade Celsius. Coci pe rând 8 clătite într-o tigaie, din aluatul simplu. Ungi clătitele cu sosul de șuncă, le tai în două și le așezi într-o formă de sufleu unsă. Torni apoi restul de sos (aluatul cu șuncă rămas) și presari restul de cașcaval. Piperezi și coci clătitele timp de 40 de minute, la cuptor. Le servești calde.