Copiii au nevoie de reguli pentru a se dezvolta bine

Copiii au nevoie de reguli pentru a se dezvolta bine

Reguli pentru a se dezvolta bine. În primele câteva luni de viață, celulele creierului sunt în plină dezvoltare. În mod incoerent, caracterul începe să pună bazele. Pentru a crește bine un copil, trebuie să setezi regulile.

 

La naștere, copiii au predispoziții genetice care pot sau nu pot determina dezvoltarea caracterului lor. Învățarea regulilor vieții are o importanță fundamentală pentru ca un copil să se dezvolte bine și ulterior să fie integrat în societate.

Copii buni?

Nu există copii buni sau răi, există copii care au fost învățați regulile coexistenței și copii care nu au fost învățați. Există părinți competenți, deoarece la rândul lor au avut un exemplu bun și părinții care caută informații pentru a se perfecționa.

Ce facem?

Regulile de bună creștere trebuie predate zilnic, prin exemplu și utilizarea strategiilor educaționale, încă din primele luni de viață ale copiilor. Exemplul pozitiv este cea mai bună învățătură comportamentală de promovare a unui caracter bun.

 

Este necesară coerența pentru a crește bine copiii

Prima regulă care trebuie adoptată întotdeauna este coerența dintre ceea ce se spune în cuvinte și comportamentele care sunt puse în aplicare. Dacă, de exemplu, spui un „nu”, așa trebuie să fie și nu în spatele insistenței îl transformi într-un „da”. Sau când îți reproșezi ceva greșit, trebuie să-ți păstrezi punctul de vedere și fermitatea pentru câteva minute.

Cum procedezi?

Flexibilitatea este permisă, dar numai în cazul copiilor mai mari. A doua regulă este: să dictezi regulile comportamentale. Regulile sunt necesare pentru a clarifica faptul că se pot face greșeli și că greșelile făcute suportă consecințe. Evident, regulile trebuie să fie rezonabile și, mai presus de toate, este necesar să te asiguri că au fost bine înțelese. De exemplu, în cazul în care regula casei spune că, copiii ar trebui să se spele pe mâini înainte de cină, este necesar să te asiguri că e respectată de fiecare dată.

 

Asigură-te că ai fost înțeles/easă

Regulile se introduc rând pe rând, iar odată stabilite trebuie să fie foarte clare. Copilul trebuie privit în ochi și vocea trebuie să fie fermă și autoritară. După ce ai oferit toate instrucțiunile, trebuie spus clar că vor exista consecințe dacă nu respectă regula și continuă să facă acest lucru. De exemplu, îi spui copilului că nu are voie să se joace cu mâncarea. Te asiguri că a înțeles. Evident, copilul o va face din nou de câteva ori, doar pentru a-și testa părinții. Va trebui să-i repeți de fiecare dată, pe un ton serios, că data viitoare va fi pus într-un colț, așezat pe un scaun și timp de 2 minute nu va avea voie să vorbească. Acest timp trebuie să crească cu un minut pentru fiecare an al copilului. În acest timp de executare a pedepsei nu trebuie să-i acorzi atenție copilului. Este cea mai importantă parte a pedepsei. Și mai presus de toate, să nu-i ceri scuze copilului la sfârșitul timpului de pedeapsă.

 

Premii pentru a fi educat bine și nu pedepse

Pedeapsa corporală trebuie evitată. Aceasta creează probleme, fără a adăuga nimic educației. Dimpotrivă, pedeapsa corporală reprezintă germenul pentru dezvoltarea comportamentului agresiv proiectat în viitor. Singura pedeapsă care funcționează fără a crea disconfort, constă în a nu-i acorda atenție copilului. Pentru ca un copil, să se simtă ignorat chiar și timp de cinci minute, este o pedeapsă adevărată. Pe de altă parte, nu trebuie neglijat momentul când copilul face ceva bun. Trebuie subliniat, lăudat și încurajat. Atunci când copilul face ceva bun, ar trebui să spui pe un ton accentuat cât de mândră ești pentru ceea ce a făcut el bun. Copiilor le place să fie apreciați și lăudați. Astfel, vor fi încurajați să facă lucrurile mai bine și să atragă atenția mamei și a tatălui astăzi și a societății mâine.

My title page contents