Copilul tau cum calca?

Copilul calca spre interior, spre exterior, pe varfuri sau pe calcaie? Ai observat acest detaliu? Ei bine, fii cu bagare de seama! Stii ca modul in care un copil merge are impact direct asupra coloanei vertebrale? Si ca ii influenteaza toate articulatiile? Afla mai multe detalii direct de la specialisti.

 

Cum este tocita talpa pantofilor?

Ai vazut cum calca al tau copil? Sau mai exact cum ii este tocita talpa pantofilor? Ei bine, aceasta este primul semn ca cel mic nu merge corect. Mai exact, centrul lui de greutate este deviat fata de pozitia normala. Iar greutatea corporala se distribuie inegal pe picioare. Ceea ce duce la tocirea inegala a pantofilor.

Duceti copilul la kinetoterapeut!

Nu sta pe ganduri! Copilul care calca inspre interior are nevoie de un specialist. Mai exact, apelati la un kinetoterapeut pediatru. De ce? Pentru ca pantofii uzati pe o singura parte implica vizita la un specialist. Cel mai probabil, veti primi recomandarea unui program individualizat de kinetoterapie.

Copilul tau cum calca?

Daca veti accesa un program de kinetoterapie personalizat, atunci copilul va invata ce are de facut. Mai exact, cum sa isi corecteze mersul si pozitia picioarelor. La randul lui, parintele va fi instruit cu privire la programul de exercitii adaptate pentru copilul sau. Pentru ca antrenamentele vor continua si acasa sub indrumarea sa.

Atentie!

Te rugam sa nu uiti: mersul deficitar influenteaza intreg aliniamentul corporal. Si, implicit, pozitia coloanei vertebrale.

Poti citi mai multe AICI.

 

 

My title page contents