Despre stres, numai de bine

Daca ai rabdare sa cauti in DEX definitia cuvantului stres, iata ce detalii gasesti – “termen general utilizat pentru orice factor din mediu (traumatism, emoții, frig, căldură etc.) capabil să provoace la om și la animale o stare de tensiune și o reacție de alarmă a organismului, determinând uneori îmbolnăviri grave; p. ext. efect nefavorabil produs asupra organismului ființelor de un factor de mediu”. Deci, despre stres, numai de bine.

 

Stres. Asadar cum suna? Ingrijorator? Tu din ce categorie faci parte? Te incadrezi in tabara stresatilor? Daca da, ce faci ca sa faci fata tensiunii si stresului? Care sunt armele tale secrete? Eu optez pentru masaj, insa am descoperit acum doi ani baile in apa sarata hiperconcentrata. Si impachetarile totale cu namol. Unde? Cum unde? La Sovata.

Despre stres, numai de bine

“Impachetarea totala cu namol sapropelic peloidogen extras din Lacul Ursu, produce relaxarea profunda musculo-articulara. Ei i se adauga implicit si relaxarea psihica. De ce?  Prin temperatura (cca 42 gr C), dar si prin compozitie si modul de aplicare a procedurii. Namolul include cantitati crescute de clorura de sodiu cu efect de resorbtie a edemelor, activare a circulatiei (organismul initial “inghetat de stress cronic” revine la viata si caldura),in timp ce substantele organice continute (biostimuline, vitamine, acizi humici, auxin – o combinatie de hormoni asemanatori celor feminini estrogen si progesteron) induc virarea dinspre predominant simpatica a sistemului nervos vegetativa spre predominanta parasimpatica  tipica starii de calm si relaxare”, explica medicul de recuperare Suzana Pretorian.

Namol versus stres

Astfel,  5 sedinte de impachetare cu namol ii asigura starea de calm pentru 6 luni. Si asta nu e tot. Nu trebuie sa uiti de castigul esthetic. Pielea se reenergizeaza, se regenereaza si se catifeleaza. Suna bine, nu-i asa?            Si asta nu e tot. Apa sarata hiperconcentratat extrasa din Lacul Ursu are efecte generale asemanatoare namolului. Apoi, ia aminte ca aici adaugi efectul imersiei in apa si senzatia de plutire (corpul ajunge la pana de 16 ori mai usor imersat in apa sarata hiperconcentrata).

Apa spala stresul

“Efectul caracteristic apei, de reechilibrare a zonelor deficitare sau supraincarcate electromagnetic ale corpului, este mai accentuat in cazul apei sarate hiperconcentrate, prin mecanism ionic si osmotic. La acestea se adauga memoria informationala a apei (apa inmagazineaza, memoreaza si transmite calitatea mediilor prin care trece sau de unde este adusa). Spre deosebire de apele ce traverseaza medii urbane, intens poluate informational, apa extrasa din Lacul Ursu aduce cu sine calmul, echilibrul si incarcatura intens pozitiva a arealului natural pur al statiunii Sovata”, ne explica medicul specialist de la Danubius Sovata.

Bine ai venit intr-o lume fara stres!

 

 

My title page contents