Ceaiurile din plante te ajută în lupta cu greutatea

Ceaiurile din plante te ajută în lupta cu greutatea? Așa să fie? Ei bine, pentru a slăbi, e indicat ca înainte de toate să eviți băuturile carbogazoase. Și pe cele îndulcite.

 

Nici cele ce afișează pe etichetă zero zahăr nu sunt o variantă prea bună. De multe ori acestea sunt mai periculoase, ascunzând tot felul de îndulcitori artificiali periculoși pentru organism. E doar un confort oferit psihicului, care nu „citește” termenul de zahăr.

Fără zahăr?

Pe de altă parte, nu e nevoie să slăbești apelând la produse pe care le vezi în reclame, prezentate chiar într-un mod agresiv. De asemenea, nu trebuie să te amăgesți crezând că dacă o vedetă este asociată unui produs, unui ceai de slăbit și întâmplător arată și bine, acest aspect i se datorează consumului respectivului produs. Să nu confundăm reclama cu realitatea.

Dar ce puteți face sau cum te poți ajuta chiar tu înșăți, pentru a elimina surplusul de greutate?Poți apela la ceaiurile pregătite chiar în casă, de voi, într-o primă fază.

Iată câteva variante de ceaiuri/amestecuri de mare ajutor în lupta împotriva surplusului de greutate:

1. Apă cu lămâie (și ghimbir, pentru cine acceptă acest gust)

Știai că un consum de apă cu lămâie, în mod frecvent, stimulează pierderea în greutate? Lămâile sunt bogate în pectină, o fibră care ajută la inhibarea foamei apărute brusc.

2. Apă de cocos

Este de asemenea, de mare folos în lupta cu greutatea. Prezintă un aport caloric foarte redus și un conținut minim de grăsimi.

3. Ceai verde

Ceaiul verde este considerat un aliat benefic împotriva obezității și a kilogramelor în plus. Experții de la Penn State University au identificat în ceaiul verde anumite substanțe capabile să aducă organismul la capacitatea de a arde puternic excesul de grăsime și de a reduce absorbția grăsimilor din alimentație. Un studiu efectuat de Societatea Americană a Științei Nutriției în 2009, a demonstrat că dacă se consumă 2 căni de ceai verde pe zi, se  poate reduce talia, dar chiar și măsurile șoldului. De asemenea, indicele de masă corporală va fi mai mic.

4. Infuzie pe bază de scorțișoară

Anumite studii au arătat că scorțișoara poate să reducă nivelul zahărului în sânge și să diminueze rezistența organismului la insulină. Scorțișoara, în plus, accelerează metabolismul și reduce apetitul. Din acest motiv, infuzia de scorțișoară este utilă pentru combaterea obezității.

5. Ceai de coada calului și ceai roșu din Africa de Sud (sau ceai de Rooibus)

Studiile realizate despre aceste două tipuri de ceai, au demonstrat un puternic efect diuretic, ajutând la evitarea reținerii apei în organism. Dacă elimini lichide, pierzi, de asemenea, din greutate. Trebuie să ai în vedere însă, că pierderea în greutate nu va reduce și cantitatea de țesut gras din corp.

 

My title page contents