11 beneficii ale mersului cu bicicleta. Încearcă și tu să faci o plimbare pe două roți!

11 beneficii ale mersului cu bicicleta

11 beneficii ale mersului cu bicicleta: dacă nu știai până acum, află că ciclismul este chiar bun pentru tine! Studiile științifice arată că ciclismul este sănătos pentru organismul nostru. 

Așadar, ce zici, încerci să mergi cu bicicleta?

Să descoperim împreună 11 beneficii ale mersului cu bicicleta:

1. Mersul pe bicicletă ajută la menținerea greutății sub control

Dacă ai luat câteva kilograme în plus și nu știi cum să scapi de ele, încearcă să mergi cu bicicleta. Cu antrenament constant și puțin autocontrol la masă, rezultatele sunt garantate!

2. Ciclismul tonifică și întărește mușchii

Gambe, coapse, fese… cum recunoști o femeie care practică ciclismul? Pedalarea pe bicicletă îți permite să dezvoltați armonios toate grupele musculare inferioare (picioare, fese), zona abdominală și lombară. Așadar…spor la biciclit!

3. Mersul pe bicicletă nu dăunează articulațiilor

Ți-a plăcut să alergi mereu, dar cu timpul genunchii au început să-ți facă probleme? Cu bicicleta acest lucru se întâmplă foarte rar: prin pedalare, nu exerciți presiuni periculoase asupra membrelor inferioare care te pot împiedica la un moment dat să mai practici sport.

4. Ciclismul protejează inima

Ciclismul îmbunătățește rezistența și forța fizică, iar din acest motiv este considerat un sport foarte util pentru prevenirea bolilor cardiovasculare. Practicat cu regularitate, ciclismul este bun pentru sănătatea inimii, scăderea tensiunii arteriale diastolice și scăderea nivelului de colesterol și trigliceride din sânge. Pe scurt: un panaceu pentru sistemul cardiovascular.

5. Ciclismul deschide mintea

Atunci când pedalezi, ai ocazia să admiri și să te bucuri de priveliștile splendide care te înconjoară. Ba chiar poți observa lucrurile din alt punct de vedere. De aceea, nu rata acest obicei de a face plimbări cu bicicleta ori de câte ori ai ocazia.

6. Ciclismul elimină stresul

Ce poate fi mai frumos decât să faci o plimbare dimineața sau seara, în timpul liber sau chiar după prgramul de muncă, dacă e posibil? Te vei întoarce acasă regenerat: a vedea înseamnă a crede!

7. Ciclismul reduce oboseala

O plimbare cu bicicleta azi, alta mâine și vei vedea cât de mult câștigi în energie și rezistență fizică!

8. Ciclismul ajută la reducerea impactului asupra mediului

Lasă mașina acasă și deplasează-te ori de câte ori poți cu bicicleta! Vei vedea câte beneficii oferă mersul cu bicicleta pentru noi, copiii noștri și generațiile viitoare.

9. Ciclismul crește stima de sine

Atunci când pedalezi, te simți bine, încrezător. Aceasta înseamnă creșterea stimei de sine și câștigarea din ce în ce a mai multă încredere în potențialul propriu.

10. Capacitate de respirație mai mare

Activitatea regulată de ciclism crește eficiența alveolelor pulmonare.

11. Ciclismul te face fericit

Mersul pe bicicletă mai mult de jumătate de oră, ca orice altă activitate sportivă, eliberează endorfine, cunoscute și sub denumirea de „hormoni ai fericirii”, în sânge. Sunt neurotransmițători cu proprietăți analgezice care pot răspândi o senzație de bine. Un beneficiu semnificativ pentru toți pasionații de ciclism și pentru toți cei care vor pur și simplu să se simtă mai bine.

My title page contents