14 alimente împotriva insomniei în serile calde

Descoperă 14 alimente împotriva insomniei în serile calde. Căldura nu te lasă să dormi? Știai că există alimente împotriva insomniei, care te pot ajuta să eviți nopțile albe, în ciuda căldurii? Dormitul insuficient și inadecvat, pe de altă parte, te face ușor iritabil. Cu timpul, dacă această tulburare devine cronică, poate duce, de asemenea, la consecințe mai grave, favorizând apariția unor boli precum depresia sau diabetul.

Din păcate, atunci când temperaturile cresc, iar căldura și umiditatea îți creează disconfort, nopțile albe sunt ceva obișnuit. Cu toate acestea, există unele alimente care au puterea de a îmbunătăți odihna, deoarece sunt bogate în apă; în plus, au un efect hidratant și revigorant și conțin substanțe nutritive care te ajută să te relaxezi și să dormi mai bine.

Iată 14 alimente împotriva insomniei, care promovează somnul:

1. Caise

Printre alimentele anti-insomnie se numără fructele considerate calmante prin excelență: caisele. Datorită conținutului ridicat de magneziu (10 mg/100g) și potasiu (320 mg/100 g), caisele sunt aliatul tău prețios în caz de insomnie; aceasta deoarece ajută la reducerea anxietății și a nervozității. Bogate în apă, caisele te ajută, de asemenea, să rămâi hidratat și să suferi mai puțin de căldură: un mare ajutor pentru a dormi mai bine.

2. Ovăz

Ovăzul este o sursă naturală de melatonină și este bogat în calciu și magneziu; săruri minerale care promovează relaxarea. Sărurile minerale promovează relaxarea musculară și, dacă este consumat în mod regulat, ovăzul poate avea un efect de reechilibrare asupra sistemului nervos, ajutându-ne să ne relaxăm și să dormim mai bine.

Este recomandat, în special, pentru cei care fac o treabă foarte stresantă la nivel mental sau pentru cei care suferă de forme ușoare de anxietate care fac dificilă odihna.

3. Banane

Vitamina B6, magneziu, potasiu și triptofan: aceasta este combinația de substanțe datorită cărora banana ajută la relaxarea musculară și stimulează organismul să producă serotonină, „hormonul fericirii”. Serotonina, la rândul ei, promovează echilibrul mental, îmbunătățește starea de spirit și ajută la combaterea tulburărilor de somn.

4. Cireșe

Cireșele sunt o sursă naturală de magneziu (10mg/100 g); un mineral care te ajută să te odihnești mai bine, pentru că promovează relaxarea musculară. Dimpotrivă, lipsa acestui mineral poate provoca anxietate, agitație, nervozitate, dușmani ai odihnei bune.

5. Kiwi – un fruct pe lista celor 14 alimente împotriva insomniei

Potrivit cercetărilor realizate de Universitatea de Medicină din Taipei au arătat că consumul zilnic de kiwi te face să dormi mai mult și mai bine. Pentru o perioadă de 4 săptămâni, voluntarii au mâncat câte 2 kiwi cu 1 oră înainte de culcare. Beneficiile? Mai puține dificultăți de a adormi și un somn mai lung și mai profund. Meritul ar fi conținutul ridicat de antioxidanți, care ajută la reducerea nivelului de stres și la îmbunătățirea odihnei și a rezervei de acid folic, a cărui deficiență poate provoca insomnie.

6. Salată verde

Foarte bogată în apă, salata verde ne ajută să ne menținem echilibrul corect al apei și să ne protejăm de căldură, care vara poate provoca dificultăți de somn. De asemenea, conține o substanță lăptoasă, lactucariul, care are efecte sedative și relaxante; din acest motiv, consumul de salate la cină ajută la odihna mai bună. În plus, ajută la combaterea retenției de apă.

Pe lângă apă, salata verde este bogată în săruri minerale și vitamine; din acest motiv are un efect purificator, care ne permite să mergem la culcare senini și fără să fim balonați.

7. Nuci

Fructele uscate ne pot ajuta să dormim mai bine. Nucile, în special, sunt bogate în magneziu și Omega 3, care cresc în mod natural nivelul de melatonină, hormonul care reglează ciclul somn-veghe. Nu este surprinzător, medicii recomandă consumarea a trei nuci pe zi.

Nucile sunt, de asemenea, o sursă excelentă de magneziu, care promovează relaxarea și ne ajută să ne odihnim mai bine.

8. Migdale

În lista alimentelor împotriva insomniei găsim și migdale. Acestea sunt foarte bogate în magneziu (264 mg / 100g), un mineral care contribuie la metabolismul energetic normal și care, prin promovarea relaxării musculare, ne ajută să ne odihnim mai bine.

Stabilește-ți zilnic ca gustare o mână de migdale și vei obține 25% din magneziul de care corpul tău are nevoie (nu exagera pentru că sunt bogate în calorii!).

9. Piersici

Piersicile au un conținut bun de niacină (vitamina B3), care ajută la menținerea sănătății sistemului nervos. Datorită acestei molecule cu efecte sedative și magneziu (piersicile conțin 9 mg la 100 g), care promovează relaxarea musculară, piersicile sunt un aliat excelent împotriva insomniei.

10. Orez – unul dintre cele 14 alimente împotriva insomniei

Orezul este considerat în toate privințele un aliment care salvează somnul din două motive: pe de o parte este o cereală foarte ușoară și digerabilă. Pe de altă parte, orezul are un indice glicemic ridicat care stimulează producția de triptofan, o proteină care, la rândul său, promovează activitatea serotoninei, ajutându-ne să obținem relaxare musculară și un sentiment de bunăstare.

Pootrivit unui studiu realizat de Universitatea japoneză Kanazawa Medial, consumul unei farfurii de orez la cină este un ajutor pentru a dormi mai bine. Meritul efectelor soporifice ale orezului ar fi atribuit indicelui său glicemic ridicat, care pare să crească nivelul triptofanului din organism, o proteină care stimulează activitatea serotoninei, unul dintre neurotransmițătorii responsabili de senzația de bunăstare. Din acest motiv, orezul este complet inclus în lista alimentelor împotriva insomniei.

11. Ierburi aromatice

Busuiocul, măghiranul și oregano ne pot ajuta să ne relaxăm și să dormim mai bine. Busuiocul are efecte digestive și relaxante, excelente pentru cei care suferă de probleme ale sistemului digestiv care nu-i lasă să doarmă. Maghiranul are un impact sedativ și antineuralgic, recomandabil pentru cei care au un somn agitat. În timp ce, oregano poate promova somnul, deoarece are un efect calmant; atât de mult încât se numără printre remediile pe bază de plante recunoscute.

12. Brânzeturi proaspete

Laptele, iaurtul și brânzeturile cu conținut scăzut de grăsimi pot ajuta la activarea serotoninei; în plus, dacă nu ai intoleranță la lactoză, acestea sunt ușor digerate. Sunt surse bune de triptofan și – în mod natural – de calciu; prin urmare, ajută la reducerea stresului și a oboselii. În schimb, brânzeturile mature pot îngreuna digestia și ne pot împiedica să dormim liniștiți; mai ales dacă sunt consumate seara.

13. Varza

Varza promovează un ritm bun de somn-veghe și ne ajută să ne odihnim, deoarece este bogată în săruri minerale (în special potasiu), vitamine și acid folic; acesta din urmă, în special, ajută la relaxarea și buna funcționare a sistemului nervos. De aceea, varza nu ar trebui să lipsească niciodată din dieta noastră, deoarece are o putere ridicată de purificare și este diuretică. Prin urmare, varza este deosebit de potrivită pentru cei cărora, din motive de stres sau dificultăți digestive, le este dificil să adoarmă.

14. Ceaiuri din plante

Un ceai fierbinte din plante bun ajută la promovarea relaxării și digestiei; prin urmare, băut înainte de culcare, te ajută să dormi și să te odihnești bine. Ce să alegi? Pe lângă clasicul ceai de mușețel, dacă suferi de insomnie, încearcă un ceai din plante de păducel sau roiniță; de asemenea, excelente pentru contracararea stresului și a nervozității.

 

My title page contents