Cotlete de miel la cuptor cu garnitură de cartofi

Cotlete de miel la cuptor cu garnitură de cartofi

Cotlete de miel la cuptor cu garnitură de cartofi pentru o zi de sărbătoare în familie. În ziua de Paște, multe familii se adună în jurul mesei pentru a sărbători și a împărtăși mâncăruri tradiționale gustoase: printre felurile principale de Paște care nu pot lipsi sunt, fără îndoială, cotletele de miel coapte! O bucată de carne fragedă și gustoasă, care se adaptează foarte bine la diferite tipuri de gătit.

Datorită unei simple marinate, cotletele vor elibera o aromă irezistibilă în timpul gătitului, în timp ce cartofii din tigaie vor absorbi sucurile lăsate devenind astfel o garnitură suculentă. Fie că este vorba de prânzul de Paște cu familia sau de o cină cu prietenii, cotletele de miel la cuptor sunt alegerea ideală, deoarece sunt ușor de preparat și perfecte pentru a fi împărțite!

Cotlete de miel la cuptor

Porții: 4

Preparare: 20 minute

Pregătire: 50 minute

Marinare: 2 ore

Ai nevoie de:

800 g cotlet de miel

2 crenguțe de rozmarin

2 ramuri de cimbru

1 cățel de usturoi

Coaja rasă de la o lămâie

20 ml ulei de măsline extravirgin

Sare după gust

Boabe de piper negru după gust

Piper negru măcinat după gust

 

Ai nevoie pentru garnitura de cartofi:

600 g cartofi

1 cățel de usturoi

1 crenguță de rozmarin

20 ml ulei de măsline extravirgin

Sare după gust

 

Pregătești cotletele de miel așa:

Pentru a pregăti cotletele de miel la cuptor, începi prin a curăța carnea de excesul de grăsime, apoi faci tăieturi între o coastă și alta Și cu ajutorul degetelor, împingi carnea în jos pentru a curăța osul cât mai mult posibil.

Transferi coastele într-un vas de copt și le condimentezi cu sare și piper. De asemenea, adaugi 2 crenguțe de rozmarin, cimbru și boabe de piper.

Adaugi aproximativ 10 ml de ulei și coaja de lămâie proaspăt rasă, asigurându-te că presari toate coastele.

De asemenea, adaugi un cățel de usturoi împărțit în jumătate, acoperi cu folie de plastic și lași la marinat aproximativ 2 ore la frigider. După acest timp, cureți cartofii și îi împarți în jumătate.

Tai în continuare cartofii în felii sau în sferturi. Îi transferi într-un castron și îi condimentezi cu un cățel de usturoi tăiat în 4 și ace de rozmarin.

În cele din urmă, adaugi sare și aproximativ 20 ml de ulei. Așezi coastele pe un vas de copt ușor uns (cu restul de 10 ml de ulei) și aranjezi cartofii condimentați în jur.

Înfășori oasele cu o fâșie de folie de aluminiu, astfel încât să fie acoperite în întregime și ai grijă să nu le lași să se ardă în timpul gătitului. Coci cotletele într-un cuptor static preîncălzit la 200 ° timp de 50 de minute (nu este recomandat să folosești un cuptor cu convecție, deoarece coastele s-ar putea usca prea mult). Odată gătite, scoate preparatul din cuptor și servește-l la masă cât e cald!

Conservare

Cotletele de miel coapte pot fi păstrate maximum o zi la frigider, închise într-un recipient etanș.

Congelarea nu este recomandată.

Sfat

Pentru a face cotletele de miel și mai gustoase și mai parfumate, pune-le la marinat peste noapte!

My title page contents