Creveți la tigaie, o rețetă bună în orice sezon, dar mai ales vara! Dacă îți plac creveții și nu mai știi cum să-i prepari, iată o variantă care sper să-ți fie pe plac!
Creveți la tigaie cu garnitură de orez și sos de soia
Porții: 4
Ai nevoie pentru creveți la tigaie de:
1 cățel de usturoi
1 legătură de pătrunjel verde
2 linguri zeamă de lămâie
3-4 linguri sos de soia
Piper
2 linguri de ulei
250 g creveți gata curățați
200 g ciuperci
1 zucchini (opțional)
2 linguri de unt
Pregătești creveți la tigaie cu garnitură așa:
Cureți, speli și toci fin usturoiul și pătrunjelul. Apoi amesteci usturoiul și pătrunjelul cu zeama de lămâie, sosul de soia, uleiul și piper. Adaugi creveții. Ciupercile și ardeiul le tai mărunt și le călești în unt. Tot acum pui și zucchini (dacă ai ales să-l folosești), spălat și tăiat în cubulețe. Adaugi apoi sosul cu creveți și mai lași 15 minute pe foc. Condimentezi și servești creveții la tigaie cu garnitură de orez. Decorezi cu câteva cuburi de zucchini și picături de sos de soia.
Câteva sfaturi:
Înainte de a pune ceva la pregătit în tigaie, asigură-te că uleiul s-a încins bine;
Pentru mâncăruri condimentate folosește piper sau boia de ardei iute.
Știai că…
Creveții conțin fier? Acesta este foarte important pentru prevenirea îmbătrânirii premature, prin acțiunea sa asupra radicalilor liberi din organism. De asemenea, fierul are rolul de a stimula sistemul imunitar, contribuind totodată și la menținerea sănătății oaselor și mușchilor.