cum crești un copil încrezător

Cum crești un copil încrezător? Descoperă câteva trucuri pe care ți le-am pregătit și care te vor ajuta să îi crești încrederea în sine celui mic și să în încurajezi să se dezolte într-un mod armonios.

Încrederea în sine la copii este foarte importantă, atât pentru anii de școală cât și pentru trecerea la viața de adult și dezvoltarea acestuia. Mai mult decât atât, un copil încrezător va fi mai sigur pe el, mai hotărât și va reuși să ia decizii mai ușor.

În continuare, ți-am pregătit câteva trucuri care te vor ajuta să descoperi cum crești un copil încrezător. Încearcă să alegi câteva dintre ele, vezi dacă se potrivesc cu personalitatea copilului tău și încearcă să îi încurajezi zilnic. Băieții și fetele sunt diferiți, așa că uneori, chiar dacă nevoile acestora de atenția și apreciere sunt comune, ar fi indicat să știi cum să procedezi în funcție de fiecare caz.

Cum crești un copil încrezător și ce faci dacă ai o fetiță?

Specialiștii de la Babycenter.com au întocmit o listă cu sfaturi pentru a crește o fetiță curajoasă și încrezătoare. Iată câteva dintre ele:

  • Îndeamn-o să își exprime sentimentele și nevoile. Mai mult decât atât, învaț-o cum să se comporte în fața adulților și cum să reacționeze politicos atunci când un copil de vârsta ei, mai mic sau mai mare nu îi vorbește sau nu se poartă frumos cu ea.
  • Complimenteaz-o, însă încearcă să fii cât mai specifică atunci când îi faci un compliment sau când o lauzi. Ar fi indicat ca ea sa știe motivele pentru care ești mândră de ea. Mai mult decât atât, asigură-te că laudele și complimentele tale sunt realiste.
  • Imaginea și părerea pe care fetița ta le are despre aspectul ei sunt foarte importante. Tocmai de aceea, ar fi bine să o încurajezi mereu să se privească într-un mod pozitiv.
  • Modele de sex feminin sunt importante pentru dezvoltare ei. Încurajeaz-o să aibă modele femei celebre, care au schimbat lumea sau care au făcut lucruri surprinzătoare si demne de respect. Însă nu uita niciodată că cel mai important model feminin pentru ea, ești chiar tu.
  • Ajut-o și îndeamn-o să exerseze și să încerce de una singură să își rezolve temele. Astfel va învăța să se descurce singură. Exemplul pe care specialiștii de la Babycenter.com îl dau este următorul: atunci când fata ta îți cere ajutor la teme, nu te grăbi imediat să mergi să îi rezolvi problemele. Încurajeaz-o să mai încerce signură pentru câteva minute, apoi mergi și rezolvați tema împreună, dacă nu a reușit.

Cum crești un copil încrezător dacă ai un băiat?

Cei de la Thejoysofboys.com îți oferă 10 sfaturi pentru a crește un băiat încrezător. Iată câteva dintre ele:

  • Este foarte important să fii un model pozitiv pentru băiețelul tău. Atât tu, cât și partenerul tău îi veți influența viața celui mic și comportamentul. Tocmai de aceea, ar fi bine să se bucure de modele pozitive, pentru că ei acordă mai multă atenție faptelor și mai puțină vorbelor.
  • Îndeamnă-l să muncească din greu pentru ceea ce își dorește, să fie ambițios și să nu renunțe la idealurile lui.
  • Simțul umorului este important pentru băieți, așa că ar fi indicat să îl înveți pe micuțul tău cum să și-l dezvolte. Prin umor va reuși să aibă o imagine bună, să rămână mereu pozitiv și să dezvolte relații bune cu cei din jur.
  • Stima de sine îl va ajuta să fie un copil încrezător. Ajută-l să își construiască o imagine de sine bună, să se respecte și să îi respecte și pe cei din jur. Câteva complimente, justificate, pe zi îl vor ajuta pe cel mic să capete o părere bună despre el.
  • Ajută-i și învață-i să își exprime sentimentele. Băieții nu se deschid întotdeauna cu ușurintă, așa că uneori le poate fi mai dificil să spună ce îi deranjează și ce își doresc. Tocmai de aceea, ar fi bine să îl înveți câteva trucuri, care să îl ajute să comunice mai ușor. Mai mult decât atât, este foarte important pentru ei să vadă că le acordați atenție și că sunteți mereu pregătiți să discutați despre problemele lor și despre ceea ce îi frământă.
My title page contents