Cum ne imbolnavesc emotiile? Cei mai multi dintre noi iau bolile sau anumite dureri ca atare. Stim ca gripa este provocata de un virus sezonier iar o durere de dinti de o carie sau o infectie. Dar te-ai gandit ca bolile pot avea cauze mai profunde? Ca sunt multe situatii cand sunt de fapt o modalitate prin care corpul nostru ne spune ce este in neregula cu emotiile noastre?

 

Ne atentioneaza asupra problemelor interioare care isi cauta vindecarea? Probabil ai  observat ca te imbolnavesti atunci cand ai o stare emotionala proasta, cand esti suparata sau stresata, nu cand esti fericita. De ce? Pentru ca totul tine de energie.

Cum sunt oamenii?

Noi ne aflam in permanenta intr-un schimb de energie cu mediul. Oamenii cu care avem de-a face, situatiile cu care ne confruntam, se pot deveni coplesitoare. In mod normal, este bine sa acceptam lucrurile intocmai asa cum se intampla, dar sunt momente cand sistemul nostru energetic nu mai poate face fata. Este vorba de situatii care ne solicita foarte mult sau pentru care noi nu avem resursele necesare sa le manageriem. Acestea sunt momente cand pur si simplu sistemul nostru energetic se blocheaza. E ca atunci cand mancam foarte mult si corpul nu digera in acelasi ritm. In situatiile acestea, creierul declanseaza productia de hormoni care ne dau raspunsul emotional, iar prin intermediul sistemului nervos da nastere raspunsului fizic asociat de obicei cu durerea.

Cum ne imbolnavesc emotiile?

Emotiile sunt de fapt raspunsul la un blocaj de natura energetica. Pentru a restabili echilibrul este nevoie sa eliberam emotia care l-a generat. Cateodata avem reactii imediate. De exemplu, tipam sau lovim atunci cand suntem furiosi , dar exista si situatii in care nu lasam emotiile sa se manifeste instant. Interesant este ca ele se vor cere eliberate la un moment dat, iar acest semnal poate veni prin intermediul unei boli. Intelegand boala si accesand amintirile si emotiile care au generat-o, stimulam un raspuns de vindecare din partea corpului. Insa acest lucru se poate dovedi un proces destul de dificil deoarece sursa bolilor noastre poate fi reprezentata de amintiri reprimate din copilarie, aparent uitate. Exista insa metode care te pot conduce catre ele, ajutandu-te sa intelegi ce s-a intamplat si cum poti sa treci mai departe. O astfel de metoda este Calatoria/The Journey, dezvoltata de Brandon Bays.

„The Journey este un proces gradat de accesare a intelepciunii infinite din interiorul fiecaruia dintre noi. Aceasta intelepciune scoate la iveala vechile tipare emotionale si amintirile dureroase stocate in celulele noastre si deblocheaza energia vindecatoare intrinseca fiintei noastre care poate rezolva si sterge problemele vechi intr-o maniera atat de profunda incat corpul poate intra firesc in procesul de vindecare” (thejourney-romania.com).

Atunci cand ne imbolnavim este important sa ne punem intrebari, sa identificam potentialele cauze emotionale si sa ne tratam in paralel alopat si emotional.

 

 

My title page contents