Cum să ai mâini frumoase iarna? Ei bine, de câte ori pe zi îți pui această întrebare? De minim 3 ori sau și mai mult decât atât. Nici nu are importanță. Răspunsul e unul singur. TOATE, absolut toate  ne plângem că avem mâinile aspre și crapate iarna. Motivele? Temperatura scăzută de afară şi aerul uscat din interior. Acestea determină pielea să se usuce.

 

Cum să ai mâini frumoase iarna? 6 sfaturi de la experti

Pielea catifelata si hidratata a mainilor se pastreaza simplu si usor.

  1. Spală-te corect pe mâini

Există o rețetă ideală? Ei bine, nu chiar. Mâinile trebuie spălate ori de cate ori simţi nevoia. Dar…există un dar. Apa de la chiuvetă este dură şi usucă pielea foarte tare. În plus, e bine să mizezi pe apa călduţă și pe un săpun cu PH neutru

  1. Folosește mănuși de uz casnic

Atunci când speli vasele, poartă mereu mănuși ca să îți protejezi mâinile de detergenţii agresivi folosiţi în procesul de curăţare al vaselor.

  1. Exfoliază-ți mâinile cel mult o dată pe săptămână

Iarna, mai puțin e mai bine. „Frigul sensibilizează pielea mâinilor, așa că pielea moartă îndepărtată prea des, le face mai sensibile”, ne mărturisește Diana Marandiuc, Trainer Naturys Romania.  Particulele abrazive din componenţa peeling-ului nu trebuie să fie foarte agresive. Acestea fiind de dimensiuni mari, pot sensibiliza şi mai mult pielea de pe mâini.

  1. Hidratare intensă

În sezonul rece, mâinile au nevoie de hidratare intensă. „”Recomandat este să ai mereu la tine o cremă de mâini supernutrientă şi să o folosești ori de câte ori ai nevoie, în special după fiecare îți cultivi acest bun obicei dimineaţa şi seară. Și nu uita: crema pentru mâini ar trebui să conţină şi ceva ingrediente active cu efect anti-îmbătrânire, pentru a stimula regenerarea celulară.”, crede Diana Marandiuc.

  1. Apelează la măști pentru mâini

O data pe săptămână! Cînd? După ce ți-ai efectuat exfolierea mâinilor. Cum și cu ce? Alege o mască nutritivă sau chiar ulei de măsline. Aceste este un hidratant foarte bun.

  1. Poartă manuşi

Iarna ai nevoie de mănuşi. Chiar și atunci când afară nu pare să fie chiar atât de frig.  Mâinile resimt schimbarea de temperatură drastic. Mănuşile au rolul de protecţie a mâinilor pe timpul iernii.

My title page contents