Cum să alegi bradul de Crăciun?

Cum să alegi bradul de Crăciun? Înainte de a te gândi cum să-l împodobești, trebuie sa alegi bradul în funcție de anumiți factori. În funcție de nevoile tale. De exemplu, dacă ai un colț mic în care sa-l așzei sau dacă ai o cameră mare cu tavan înalt. Apoi trebuie să alegi dacă vei face un brad cu un design modern sau unul mai tradițional.

Așadar, înainte de a alege bradul, gândește-te bine ce investiție faci.

Cum să alegi bradul de Crăciun în funcție de preferințele tale?

Ce înălţime să alegi?

Așa cum am menționat deja, alegerea copacului trebuie făcută în funcție de înălțimea încăperii care îl va găzdui. Dacă ai o cameră cu tavanul înalt între 210 și 330 cm, bradul tău de Craciun poate avea între 160 și 190 cm înălțime. Mai simplu spus, vârful pomului ar trebui să fie cu aproximativ 50 cm mai jos decât tavanul. Apoi trebuie luată în calcul și circumferința bradului. Dacă ai un spațiu mic precum un colț al camerei, desi tavanul este înalt, este mai bine să alegi un brad cu un diametru mic, înalt și zvelt.

Brad natural sau artificial?

Alegerea este dificilă, există argumente pro și contra pentru ambele variante. Totuși, dacă alegi un brad natural, acesta va aduce magia Crăciunului în casă, chiar și la nivel olfactiv, deoarece eliberează mirosul său plăcut în toată casa. În plus, nu te îngrijora, brazii naturali puși la vânzare sunt în general cultivați în pepinieră. Deci, nu afectează patrimoniul forestier. Cea mai bună și ecologică alegere este dacă iei molidul cu rădăcini. Astfel îl poți planta ulterior în grădină. Sau poate fi transformat în compost. Varianta sintetică a bradului de Crăciun este realizată din material plastic non-reciclabil. Astfel că aceasta nu este chiar o alegere verde, dar, în schimb, poate fi utilizat pentru mai mulți ani.

Brazi de Crăciun creativi

Pentru persoanele îndrăznețe și creative, care vor să încerce și altceva în afara elementelor tradiționale de decorare, posibilitățile de realizare a unui brad original sunt multe. Astfel, poți crea conturul stilizat al unui brad pe un perete folosind panglici, ramuri sau lumini colorate. Poți crea o grămadă de cărți în formă de copac. Sau poți crea un colaj de nasturi pe o țesătură pe care să o atârni pe perete.

Unde să poziționezi bradul

Evident, cel mai bun loc de a așeza a bradului este acolo unde este loc pentru a pune cadouri sub el și unde este văzut și admirat. De exemplu, în sufragerie, lângă un balcon sau o fereastră. De fapt, cel mai bine este să-l plasezi acolo unde există o priză în apropiere, pentru a putea aprinde luminițele. Excepție face cazul în care utilizezi luminițe alimentate cu baterie.

 

 

My title page contents