Cum să decorezi ouă de Paște? Idei simple și distractive pentru a crea ouă frumoase de Paște

Cum să decorezi ouă de Paște? Idei simple și distractive pentru a crea ouă frumoase de Paște

Cum să decorezi ouă de Paște? Îți voi arăta câteva idei simple și distractive pentru a crea ouă frumoase de Paște. Decorarea ouălor de Paște este o activitate distractivă pe care o poți face împreună cu copiii.

Există o mulțime de modalități de a face ouăle colorate fără a te limita la un singur model tradițional. Este important să știi că atunci când începi să decorezi ouăle, trebuie să lucrezi întotdeauna cu ouă fierte tare. Pregătești materialele și start!

 

Cum să decorezi ouă de Paște? Iată pașii ce trebuie urmați pentru vopsirea ouălor de Paște:

Metoda 1

1. Fierbi ouăle

Pui ouăle într-un vas cu apă și le lași să fiarbă timp de aproximativ cincisprezece minute. Apoi, scoți ouăle și le lași să se răcească.

Între timp, pregătește zona de lucru, acoperind-o cu hârtie sau prosoape.

2. Umple recipientul cu apă și adaugă culoare

Dacă vopsești doar un ou, poți folosi o ceașcă. Pentru mai multe ouă, ar trebui să utilizezi un recipient mai mare, din plastic. Umple recipientul cu o cană de apă, o linguriță de oțet alb și aproximativ douăzeci de picături din orice culoare alimentară. Umpleți mai multe recipiente dacă folosești culori diferite. Fiecare culoare ar trebui să aibă propriul recipient.

3. Înmoaie oul timp de 5 minute

Pune oul pe o lingură și introdu-o ușor în lichid. Întoarce oul, astfel încât ambele părți să prindă culoare. Lași oul să se înmoaie timp de cinci minute sau mai mult, dacă dorești o culoare mai închisă.

4. Colorează oul în mai multe culori

Poți vopsi oul în cel puțin două culori prin scufundarea unei singure secțiuni a oului la un moment dat. Acest lucru funcționează cel mai bine dacă începi cu un ou proaspăt, fiert, care nu a fost vopsit încă. Ține o jumătate din ou în afara lichidului, astfel încât doar jumătate din acesta să fie scufundat în colorant. După aproximativ cinci minute, scufundă cealaltă jumătate a oului într-o altă culoare.

5. Scoți oul

Te poți ajuta de un clește pentru a îndepărta ușor oul. Pune oul (ouăle) într-o cutie de ouă pentru a se usca. După ce s-a uscat, oul este gata pentru a fi folosit pentru decorare.

Metoda 2

1. Fierbi ouăle

Ouăle trebuie să fiarbă timp de cincisprezece minute. Apoi le lași deoparte să se răcească complet. Dacă vrei să grăbești procesul, pune-le în frigider.

2. Folosește vopsea acrilică

Vopseaua acrilică este ideală pentru ouă, deoarece le acoperă bine și aderă frumos. Poți utiliza orice marcă și culoare de vopsea acrilică, după preferință. Folosește o pensulă pentru a crea modele distractive. Deoarece ouăle sunt destul de mici, folosește niște perii de vopsea cu aspect fin pentru modele mai complicate.

3. Pictează o jumătate de ou

Poți picta orice model dorești. Îi poți da o singură culoare, poți picta modele și forme geometrice sau poți transforma oul pictând o pasăre. Lasă oul să se usuce bine înainte de a picta cealaltă jumătate pentru a evita murdărirea vopselei.

4. Creează un efect burete

Poți utiliza această tehnică dacă oul a fost vopsit într-o culoare solidă. Așteaptă până când primul strat de vopsea s-a uscat bine. Apoi, folosește un burete uscat pentru a aplica vopsea albă pe ouă, după ce cealaltă vopsea se usucă. Nu folosi o cantitate mare de vopsea. Aplică un strat subțire de vopsea albă și tamponează buretele peste toată suprafața oului.

5. Lasă ouăle să se usuce

Așteaptă zece sau cincisprezece minute pentru ca ouăle să se usuce. Manipulează-le cu atenție atunci când le muți dintr-un loc în altul. Pregătește un decor pentru ouă așa cum îți place: într-un coș cu iarbă, pe un pat de frunze, într-un suport special etc.

My title page contents