Cum sa formulezi rezolutii realizabile?

rezolutii realizabile

Rezolutiile de Anul Nou sunt o modalitate excelenta de a ne motiva pentru a merge inainte pe calea atingerii propriilor vise si dorinte. Din pacate, la putin timp dupa ce sunt formulate, acestea raman doar pe hartie. De ce? Azi iti spunem cum sa formulezi rezolutii realizabile?

 

Explicatia pentru care multe dintre aceste rezolutii nu se materializeaza este ca sunt nerealiste sau acel lucru pe care ti l-ai propus si nu s-a implinit nu era atat de important pentru tine. Pentru a te bucura de reusita, uite cum sa pui in practic rezolutiile pentru 2017.

Sunt dorintele mele realiste?

In baza euforiei de moment, foarte multe persoane formuleaza obiective nerealiste, foarte greu de atins. Din pacate, fixarea unor tinte peste puterile noastre ne demotiveaza si in final nu mai facem nimic. Gandeste-te foarte bine, daca ceea ce ti-ai propus pentru anul care urmeaza este realizabil.

Mi-am facut o lista prea lunga?

Multi isi propun sa se lase de fumat, de mancare nesanatoasa si sa se antreneze cu regularitate, dar esueaza la toate capitolele. Este mai bine sa ne propunem obiective mai mici, si sa parcurgem drumul pas cu pas pana la o schimbare totala. Poate fi coplesitoare o lista prea lunga cu lucruri de facut si renuntarea tinde sa isi bage coada.

Imi doresc cu adevarat sa realizez acest lucru?

Intreaba-te asta in legatura cu fiecare rezolutie din lista. Fara sa ne dam seama, cateodata preluam dorintele altora pentru noi, drept ale noastre. Lasa pe lista numai ce conteaza pentru tine cu adevarat.

Cum ma voi recompensa cand imi voi atinge obiectivul?

Sunt rezolutii care vin cu recompensa la pachet, cum este de exemplu o alimentatie sanatoasa sau practicarea sportului. Pentru celelalte, sau pentru a te mentine motivata pe parcurs, stabileste niste momente in care te recompensezi, si formuleaza clar si in ce consta premiul.

Cum masor succesul?

Stabileste cateva modalitati prin care poti masura succesul actiunilor tale pe parcurs, nu doar la final. Acest lucru te va ajuta sa ramai motivata pana la final.

La care dintre rezolutii trebuie sa lucrez intai?

Prioritizeaza! Alege-o pe cea mai importanta pentru tine si apuca-te de treaba. Ocupa-te pe rand de fiecare dintre rezolutiile tale si vei vedea ca le vei duce la bun sfarsit.

Cat timp trebuie sa-mi acord pentru a realiza ce mi-am propus?

Sunt obiective pe care le putem realiza in doua luni, iar pe altele in doi ani. Stabileste o limita de timp pentru indeplinirea fiecareia din dorintele tale, deoarece te va ajuta sa ramai motivata.

Cum imi gasesc timp pentru a-mi transforma dorintele in realitate?

Daca ceea ce ti-ai propus necesita resurse mai mari de timp decat cele de care dispui in momentul de fata, este foarte important sa-ti planifici activitatile mai riguros.

 

 

Articol inspirat de lifehack.org

My title page contents