Îngrijirea părului diferă în funcție de nevoile fiecărei texturi și de sezon. În timpul verii, ai nevoie de produse hidratante, cu protecție UV, în timp ce iarna, ai nevoie de ingrediente care să combată căderea și îngrășarea părului.

Antoaneta Stoican, membru în echipa creativă de top hair stylisti Wella Prfessionals România îți prezintă astăzi câteva metode de îngrijire a părului în funcție de sezon. Iată ingredientele de care ai nevoie pentru un scalp sănătos și ce produse  ar fi bine sa  folosești vara vs. iarna. „Părul are nevoie de o îngrijire mai speciala iarna, tocmai de aceea este necesar să se facă o diagnoză în sezonul rece. În funcție de acest lucru, alegem șamponul, masca și un al treilea produs care să îmbunătățească starea de sănătate a părului.”

Îngrijirea părului vara vs. iarna

Antoaneta Stoican, membru în echipa creativă de top hair stylisti Wella Professionals România, îți recomandă produsele ideale pentru un păr sănătos si suplu: „sunt indicate măștile puternice cu rol de hidratare și folosirea cheratinei lichide, pentru a grăbi procesul de însănătoșire al firului de păr.”

„Vara sunt potrivite produsele leave-in: uleiuri și loțiuni cu protecție UV. Toamna, în schimb, ne confruntăm cu probleme de îngrășare și cădere, iar atunci produsele se schimbă. Dacă vara folosim produse de hrănire și hidratante, toamna se schimbă rutina de îngrijire a părului. Trebuie să începem să folosim produse antifrizz, anticădere și produse împotriva îngrășării scalpului.

Ce ingrediente folosești pentru îngrijirea părului iarna?

Antoaneta Stoican este de părere că: „ingredientele care hidratează părul sunt uleiul de migdale, untul de shea, extractul de roibos și nu în ultimul rând uleiul de argan. ”

Balsam sau mască – o alegere inteligentă în funcție de sezon

„Când ne spălăm nu avem nevoie și de balsam și de mască”, spune Antoaneta Stoican, membru în echipa de top hair stylisti Wella Professionals România. Tot ea, ne recomandă: „punem balsam când părul este mediu spre scurt, fără prea mari probleme și mască atunci când lungimea părului depășește umerii, este uscat și are nevoie de mai multă hidratare.”

Rărești spălatul pe cap în sezonul rece?

În sezonul rece, ai tendința să te speli mai rar pe cap, mai ales din cauza temperaturilor scăzute de afară. Antoaneta Stoican, membru în echipa de top hair stylisti Wella Professionals România, spune că părul ar trebui spălat în funcție de nevoile lui: „Chiar dacă este mai frig afară, nu trebuie să renunțăm sau să schimbăm rutina de îngrijire a părului! Părul se spală o data pe săptămână dacă este uscat, de două ori când este normal și de trei ori dacă scalpul este unul gras, iar părul este uleios.”

Trebuie sa fii atentă tunci când usuci părul, pentru a nu-l agresa. Evita stergerea rapidă și apăsată cu prosopul și evita să duci uscătorul foarte aproape de scalp.

Serum Enrich Repair Serum, Wella Professionals, preț – 73 lei

Tratament Enrich Self Warming Treatment, Wella Professionals, preț –  63 lei

 Șampon Enrich Moisturising Shampoo, Wella Professionals, preț – 49 lei

My title page contents