Motivatia interna a copilului tau. Cum faci sa o dezvolti?

Cum dezvolti motivatia interna a copilului tau

Motivatia interna a copilului tau. Ce este si cum o dezvolti? Orice parinte si-ar dori un copil care sa faca tot ce trebuie fara sa fie nevoie sa il rogi de mai multe ori, fara promisiuni sau amenintari. Din pacate, lucrurile nu stau asa. Acestia vor sa faca lucrurile in felul lor, iar asta inseamna cateodata exact opusul a ceea ce l-ai rugat. 

 

Ce poti face pentru a contracara plictiseala sau lipsa de implicare cand vine vorba de facutul temelor, de pastrarea ordinii in camera sau alte sarcini de zi cu zi? Este important sa il inveti cum sa isi mobilizeze resursele interne fara a fi nevoie de altcineva care sa il impinga de la spate.

Iata cateva modalitati simple prin care poti contribui la dezvoltarea  motivatiei interne a copilului tau.

Invata-l sa-si asume responsabilitatea pentru propriile alegeri

Copiii devin mult mai motivati atunci cand isi asuma responsabilitatea pentru alegerile pe care le fac. In momentul in care cresti un copil fara asteptari concrete, este mai dificil ca acesta sa fie motivat. Este foarte important sa inteleaga ca daca ia decizii bune, are de castigat. In caz contrar trebuie sa isi asume responsabilitatea si sa suporte consecintele deciziilor lui.

Fii un model de urmat pentru copilul tau. Motivatia interna se invata

Daca vrei sa cresti un copil cu o motivatie interna puternica atunci este foarte important sa fii un model pentru el. Nu astepta ceva de la copilul tau daca tu nu esti dispusa sa fii un exemplu in acest sens. In momentul in care copilul tau vede ca faci lucrurile imediat, fara a le amana sau a fi impinsa de la spate de altcineva, vor fi inclinati sa iti urmeze exemplul.

Explica-i copilului tau ca il vei iubi indiferent de actiunile lui

Copilul tau trebuie sa se simta iubit, indiferent de comportamentul lui. Cu toate acestea, copiii care sunt iubiti si stiu asta sunt mai dispusi sa faca lucrurile pe cont propriu. Vor petrece mai putin timp plangandu-se si vor fi avea mai multa motivatie interna. Este important sa stii ca tu joci un rol major in ceea ce priveste dezvoltarea inteligentei emotionale pentru copilul tau.

Ofera-i ocazii sa isi dezvolte motivatia interna

Ofera-i copilului tau ocazii in care poate sa isi dezvolte motivatia interna. Fie ca reuseste sau esueaza, important este faptul ca face toate aceste lucruri pe cont propriu.

My title page contents