Cuburi din tofu cu portocale și busuioc

Oamenii se întreabă adesea din ce este făcut tofu? Brânza tofu mai e numită și „caș de fasole”, deoarece se obține prin coagularea laptelui de soia (din boabe de soia) și apoi prin presarea cojilor. Procesul prin care se obține brânza tofu este relativ similar cu modul în care brânza obișnuită este obținută din lapte. Tofu este foarte valoroasă din punct de vedere nutrițional. Aceasta are un conținut scăzut de grăsimi și calorii, însă bogat în proteine, aminoacizi, fier și calciu. Există mai multe feluri de tofu: moale, tare, marinată, afumată sau fiartă înăbușit.

 

Pregătire: 15 minute + 4 ore repaus

Foc: 13 minute

Porții: 4 persoane

Grad de dificultate: Ușor

 

Ai  nevoie de:

250 g tofu

125 g salată amestec

8 roșii cherry

2 portocale bio

1 smoc  de busuioc

arpagic

ulei extravirgin de măsline

sare

piper

 

Pregătești așa:

  1. Tai brânza tofu cuburi și le pui pe o farfurie. Stropești cuburile cu sucul stors de la o portocală, presari sare și piper, apoi le lași deoparte timp de 3-4 ore. Tai în jumătate roșiile și le pui pe un grătar încins cu partea tăiată în jos și le lași să se coacă 3-4 minute.
  2. Scoți cuburile de tofu din marinată și le coci pe grătar sau într-o tigaie, pentru 4-5 minute, amestecându-le până sunt rumene, apoi le transferi pe o farfurie și le lași să se răcească. Într-o tigaie pui marinata de tofu și o lași să se îngroașe, la foc mare, pentru 2-3 minute. După aceea, adaugi frunzele de busuioc tocate și 3 linguri de ulei de măsline extravirgin. Presari sare și piper, după gust.
  3. Pentru că am spus că avem o cantitate pentru 4 porții, iei 4 farfurii și împarți în mod egal amestecul de salată pe toate farfuriile. Pui și câte 2 roșioare cherry în fiecare farfurie, apoi cubulețele de tofu și portocala rămasă, pe care o tai felii subțiri și o distribui în mod egal în toate cele 4 farfurii. Stropești cu suc de portocală și decorezi preparatele cu arpagic tocat.

 

Știai că…

Istoria Tofu sau „doufu”, cum o numesc chinezii, a început în urmă cu secole, în China. Fabricarea tofu a fost înregistrată pentru prima oară în timpul dinastiei Han (între 206 î.Hr. și 220 d.Hr.), cu aproximativ 2000 de ani în urmă. Unii spun că a fost descoperită de un bucătar chinez care a obținut accidental lapte de soia, atunci când a adăugat alge marine.

Au trecut sute de ani înainte ca Japonia să intre în acțiune. Când japonezii au început să facă minunatul caș de fasole, l-au numit „tofu”, așa cum i se spune astăzi în America. Prepararea și consumul de tofu au continuat să se răspândească în toată Asia de-a lungul anilor. Răspândirea tofu-ului corespundea răspândirii budismului, deoarece tofu este o sursă comună de proteine ​​în dieta vegetariană a budismului din Asia de Est.

 

My title page contents