Lapte de bivoliță sau de vacă? Care lapte este cel mai bun pentru bebeluși?

Lapte de bivoliță sau de vacă? Este vreunul potrivit pentru hrana bebelușului? Sugarii au un sistem imunitar în curs de dezvoltare, care nu este pregătit să digere laptele de la animale. Deși atât laptele de vacă, cât și laptele de bivoliță conțin minerale și proteine, aceste două tipuri de lapte nu sunt potrivite pentru sugari, deoarece le pot afecta rinichii, dacă sunt introduse înainte de vârsta de un an. Astfel, cel mai bun moment pentru a le introduce în dieta bebelușului tău este după ce acesta împlinește un an.

Ca urmare a cantității de proteine ​​pe care o conține, laptele de bivoliță nu este recomandat sugarilor și vârstnicilor. Mai exact, laptele de vacă sau de bivoliță are o compoziție nutrițională dezechilibrată, ceea ce îl face impropriu consumului de către copil până la vârsta de 1 an.

Lapte de bivoliță sau de vacă? Care este cel mai sănătos?

Atât laptele de bivoliță, cât și laptele de vacă sunt foarte hrănitoare și oferă o cantitate mare de vitamine și minerale, dar laptele de bivoliță conține mai mulți nutrienți și calorii per porție. Laptele de bivoliță are mai multe proteine, grăsimi și lactoză decât laptele integral de vacă. Consumul de lapte cu un conțnut mai mare de proteine ​​crește senzația de sațietate.

1. Grăsimi

Laptele de vacă are un conținut mai mic de grăsimi decât laptele de bivoliță. Prin urmare, laptele de vacă este mai puțin consistent în comparație cu laptele de bivoliță. Bebelușul de un an ar digera mai ușor laptele de vacă decât laptele de bivoliță.

2. Proteine

Laptele de bivoliță are un procent mai mare de conținut de proteine ​​decât laptele de vacă (aproximativ 11% mai mult). Acest conținut ridicat de proteine ​​generează rezistență la căldură și este greu de digerat de către bebeluși. Prin urmare, laptele de vacă este mai liniștitor pentru sistemul digestiv al copilului. Dacă totuși vrei să hrănești copilul cu lapte de bivoliță, oferă-i acest tip de lapte în cantități mici.

3. Calciu

Laptele de bivoliță este o sursă bogată de calciu, care este esențială pentru dezvoltarea oaselor. Copiii au nevoie de calciu pentru creșterea lor generală și pentru a-și dezvolta forța și înălțimea. Prin urmare, ca sursă de calciu, laptele de bivoliță este mai bun pentru copiii cu vârsta peste un an.

4. Puterea calorică

Laptele de vacă are mai puține calorii în comparație cu laptele de bivoliță. Astfel, laptele de bivoliță poate fi de ajutor pentru sugarii cu vârsta peste un an.

Care tip de lapte este cel mai bun pentru un copil de peste 1 an?

Cel mai bun tip de lapte pentru majoritatea copiilor de 1 an este laptele integral de vacă, care conține mai multe grăsimi decât laptele cu conținut redus de grăsimi 2% sau 1% sau fără grăsimi (degresat).

Care lapte este cel mai bun pentru bebeluși?

Până la vârsta de 12 luni nu este indicat alt lapte decât cel matern sau formulă. Însă, odată ce bebelușul mănâncă cu succes alimente bogate în fier de cel puțin două ori pe zi, și presupunând că a fost înțărcat de mamă, poate fi introdus laptele de vacă integral (3,25% grăsime). Laptele de vacă integral, atunci când este inclus într-o varietate de alimente, poate sprijini creșterea și dezvoltarea bebelușilor cu vârsta peste 1 an. În plus, acesta este recomandat ca înlocuitor al formulei pentru sugari la această vârstă de Academia Americană de Pediatrie.

Care lapte este cel mai bun pentru creșterea în greutate a bebelușului?

Pentru ca bebelușii sub 6 luni să ia în greutate, laptele matern este unul dintre cele mai bune alimente.

My title page contents