Carne pentru copii: cât de mult trebuie să mănânce și de ce este importantă pentru alimentația copiilor?

Carne pentru copii: cât de mult trebuie să mănânce și de ce este importantă pentru alimentația copiilor?

Carne pentru copii: cât de mult trebuie să mănânce și de ce este importantă pentru alimentația copiilor? Ce carne să alegi și în ce cantitate pentru copiii mici? Atunci când aleg alimente pentru a fi consumate de către copiii mici, este posibil ca părinții să facă anumite greșeli, care le-ar putea afecta sănătatea.

De asemenea, părinții nu știu întotdeauna exact ce cantitate este potrivită pentru copii, în funcție de vârsta lor. Acest lucru este comun, deoarece fiecare aliment este diferit și, în funcție de calitatea și compoziția nutrițională, va fi necesară o cantitate diferită în fiecare caz.

Dacă ai copii mici și nu știi ce carne să alegi și în ce cantitate, în cele ce urmează găsești câteva sfaturi privind hrănirea bebelușilor. Deoarece alegerea celor mai bune alimente este esențială; dar este esențial, totodată, să fie clar în ce cantitate și cât de des ar trebui să primească bebelușul carne. Prin urmare, vom vedea ce carne este cea mai bună pentru copiii mici și cât de mult este recomandat în fiecare caz.

Carnea ar trebui să facă parte din hrănirea bebelușilor!

Din punct de vedere nutrițional, carnea conține proteine esențiale, vitamine și minerale, care ajută la dezvoltarea corectă a copilului. Proteinele din carne de animale sunt esențiale pentru creștere, regenerarea țesuturilor și pentru întărirea sistemului imunitar al bebelușului.

Pe de altă parte, carnea furnizează vitamina B12, care este necesară pentru formarea sistemului nervos și pentru crearea de celule roșii în sânge. În plus, acest grup de alimente este esențial pentru sănătatea bună a copiilor, deoarece furnizează minerale precum zincul și fierul; esențiale pentru a evita deficiențele care pot duce la anemie. Adică, în general, carnea este benefică pentru copii și trebuie să fie prezentă în dieta lor.

Cu toate acestea, unele tipuri de carne sunt mai sănătoase pentru copiii mici decât altele. Deoarece, pe lângă faptul că acestea conțin acele substanțe nutritive care sunt foarte benefice pentru creștere, ele pot conține și alte substanțe mai puțin sănătoase, cum ar fi grăsimile. Ca și în cazul unor tipuri de carne, în special cele provenind de la animale mari, care sunt mai greu de digerat și, prin urmare, mai puțin recomandate copiilor mici.

Carne pentru copii: Ce carne este mai bună pentru copiii mici?

Pentru copiii care încep diversificarea cu alimente solide, este recomandat să se înceapă cu carne albă. Carnea albă, care provine de la animale mici, cum ar fi puiul, iepurele sau curcanul, este mai ușoară; deoarece are un conținut mai scăzut de grăsimi decât alte tipuri de carne. Acest lucru facilitează digestia lor, făcând-o ideală pentru bebeluși și copii mici.

Deși carnea de porc are un conținut mai mare de grăsimi, este totuși un aliment recomandat în dieta copiilor mici. În acest caz alege bucăți slabe pentru a reduce grăsimea; cea mai potrivită în acest caz este mușchiul. Carnea roșie este, de asemenea, foarte importantă, deși este mai dificil de digerat; prin urmare, copilul trebuie monitorizat mai mult după consum.

Care este cantitatea recomandată de carne pentru copii?

Înainte de toate, părinții trebuie să aibă grijă să nu confunde conceptul de a mânca bine cu a mânca mult; ceea ce poate fi, fără îndoială, dăunător copiilor. Proteinele sunt foarte importante; dacă nu consumă proteinele necesare, sănătatea celor mici poate fi alterată. Cu toate acestea, excesul acestui nutrient poate fi la fel de dăunător, fiind capabil să modifice, printre aletele, metabolismul, rinichii și funcțiile hormonale.

Conform indicațiilor Societății Spaniole de Nutriție, copiii ar trebui să mănânce 3 până la 4 porții de carne pe săptămână. În cazul sugarilor, începând cu vârsta de 6 luni, rația va consta dintr-o bucată de pui sau o treime dintr-un file de pui. Aceste rații vor crește pe măsură ce alimentele sunt tolerate de către copil. Cu toate acestea, procentul de proteine recomandat pentru copii nu trebuie depășit niciodată.

Este important să ne amintim că proteinele provin din multe alimente (nu doar din carne), cum ar fi laptele, cerealele, fructele sau legumele. Prin urmare, copilul primește cantitatea recomandată de proteine din toate alimentele care alcătuiesc dieta familiei. De aceea, este foarte important ca dieta să fie bogată, variată și echilibrată.

Important! Cel mai bun mod de a te asigura că cei mici primesc toate substanțele nutritive de care au nevoie pentru a crește în mod corespunzător este învățându-i să mănânce bine de la o vârstă fragedă.

My title page contents