Ce faci când viața de mamă devine grea? Amintește-ți …

când viața de mamă devine grea

Tu cum procedezi când viața de mamă devine grea?

În fiecare zi trebuie să alegi să te conectezi și să savurezi momentul .

În fiecare zi trebuie să încerci să încetinești ritmul .

În fiecare zi trebuie să alegi să fii puțin mai aproape de copii .

Când simți că totul se prăbușește peste tine sau că răbdarea ta scade sau vrei doar să stai liniștită sau să dormi noaptea, nu uita să te conectezi puțin cu nevoile tale în fiecare zi și să-ți amintești munca importantă pe care o faci tu ca părinte. Și reamintește-ți mai ales, valoarea ta!

Când viața de mamă devine grea poți încerca să faci următoarele lucruri:

 Privește-ți copiii în ochi și spune-le că îi iubești

Atunci când se întâmplă ceva rău, care oferă o nouă perspectivă, mamele se întreabă dacă le-au spus cu adevărat copiilor „Te iubesc” sau dacă a fost îndeajuns.

 Joacă-te cu copiii tăi

Cea mai uimitoare modalitate de a te conecta cu un copil este să te pui pe podea și să vezi viața din perspectiva lor. De acolo, de la nivelul lor, viața se vede diferit!

 Țineți-vă de mâini, îmbrățișați-vă…

Într-o lume în care copiii se luptă adesea să trăiască emoții complexe, totuși toți înțeleg dragostea fizică. Atingerea reciprocă a corpului face bine atât mamei, cât și copilului.

Cere-le copiilor să îți arate ceva special pentru ei

Poti ghici ce va alege copilul tau? Deseori alegerea copilului surprinde părinții. Ar putea fi o stâncă sau o jucărie veche sau o piesă de îmbrăcăminte. Indiferent de elementul ales, copilul va dori să-ți ofere ce are mai bun.

Fă cel puțin o fotografie pe zi

Timpul trece și multe lucruri se uită. Durează câteva secunde să-i faci o fotografie copilului sau împreună cu el, iar peste ani, aceasta va fi foarte importantă în povestea despre voi.

Ascultă bătăile inimii copilului

Stai cu urechea lipită de pieptul copilului si vei auzi sunetul vieții. Sunetul vitalității. Sunetul bucuriei nevinovate.

Râdeți împreună

Construirea unei conexiuni cu cei pe care îi iubim constă în a râde împreună. Râzând vei alunga problemele, starea de agitație, veți detensiona atmosfera și vă veți menține o stare de spirit bună, când situația devine dificilă.

Atunci când rolul de mamă devine dificil, trebuie să găsești o modalitate de a te reconecta cu copilul tău. Chiar și în momente de criză, oricând. Să nu faci o tragedie din ceva ce pe moment așa pare. Ia doar o mică pauză pentru tine și revino!

Să îți amintești ce faci cu adevărat aici, în această lume…care e, de fapt, rolul tău!

My title page contents