Desert cu cremă de căpșuni și lămâie… fără coacere. Sfârșitul primăverii aduce cu el o mare dorință de deserturi cu căpșuni, iar propunerea de astăzi este: desert cu cremă de căpșuni și lămâie fără gătit. Este un desert cu căpșuni, rapid și ușor de făcut, pentru care nu este nevoie să folosești cuptorul.
În plus, arată senzațional și este super delicios!
Desert cu cremă de căpșuni și lămâie… fără coacere
Porții: 4-6
Pregătire: 30 de minute
Odihnă: 60 minute
Ai nevoie pentru desertul cu cremă de căpșuni și lămâie de:
200 g ladyfingers sau pișcoturi Savoiardi
300 g căpșuni
80 g zahăr
500 g lapte
3 gălbenușuri
110 g zahăr
45 g amidon de porumb
40 g zeamă de lămâie
coaja unei jumătăți de lămâie organică
1 vârf de sare
Pregătești desertul cu cremă de căpșuni și lămâie așa:
1. Pregătești crema de lămâie:
Încălzești laptele împreună cu coaja de la o jumătate de lămâie. Bați gălbenușurile și zahărul cu un praf de sare, adaugi amidonul și torni peste lapte, amesteci și imediat ce crema se îngroașă, torni sucul de lămâie. Aduci la 85° (dacă nu ai termometru, gătești amestecând până când crema este groasă, aproximativ 2-3 minute) și torni crema într-un castron, Acoperi cu folie de plastic și pui castronul cu cremă pe o pungă înghețată din congelator să se răcească.
2. Speli și tai căpșunile (lași 3 căpșuni deoparte, să fie feliate subțire), apoi le pui într-un castron cu zahărul și amesteci. Lași căpșunile cu zahăr la macerat 10-15 minute, amestecând des.
3. Așezi ladyfingers sau pișcoturile Savoiardi într-un vas de sticlă sau chiar într-o tavă de copt dreptunghiulară sau ovală și acoperi cu jumătate de căpșuni și puțin din siropul făcut. Apoi pui un strat cu jumătate din cremă de lămâie, un alt strat de ladyfingers, altul de căpșuni și sirop și termini cu crema de lămâie rămasă.
La final, așezi căpșunile feliate și păstrate pentru decor deasupra și dai desertul la frigider timp de 1 oră.