Sunteți îndrăgostiți lulea unul de celălalt și aveți de gând să vă căsătoriți. Sunteți convinși că o căsnicie este o permanentă lună de miere și că voi doi sunteți unul singur. Haideți să fim realiști. Pentru a evita multe sincope ar fi bine să aveți unele discuții înainte de căsătorie.

 

Trei sferturi dintre cuplurile cu vechime în căsnicie mărturisesc că multe probleme ar fi fost evitate dacă ar fi purtat cu partenerul/partenera discuții înainte de căsătorie pe marginea anumitor teme. Comunicarea așteptărilor pe care fiecare le are de la celălalt rezolvă o serie de probleme înainte ca ele să se producă. Ideal, nu? Hai să vezi ce ar trebui lămurit înainte să vă legalizați relația.

Discuții înainte de căsătorie

Este posibil ca unul dintre voi să fi acumulat datorii, să aibă credite de plătit. Este un aspect cât se poate de important. Va trebui discutat și stabilit care este planul de a achita aceste datorii. Nu de alta, dar v-ați putea trezi în situația că nu vă puteți întreține sau că doar unul dintre voi asigură finanțele familiei. Iar aceste lucruri pot conduce la un moment dat la tensiuni.

Unde veți locui

Dacă niciunul dintre voi nu dispuneți de propria locuință, trebuie stabilit clar unde veți sta. La părinții ei, la părinții lui sau cu chirie. În cazul fericit în fiecare dintre voi dispuneți de propria locuință, luați o decizie în privința celei în care vă veți stabili. Și ce veți face cu cealaltă, rămasă nelocuită. În condițiile actuale, o temă de discuție cât se poate de serioasă este și… țara în care veți locui. Tot mai mulți tineri aleg să plece, așa că subiectul nu este deloc deplasat.

Situația conturilor

Probabil că nu vreți să aveți discuții în privința banilor, pentru că ele pare că sunt dintre cele jenante. Dar, cu toată… jena, tot e bine de știut cum veți proceda cu banii. Fiecare cu contul lui sau fiecare cu acces la contul celuilalt? Familia voastră va avea un buget sau fiecare cu banii lui, iar facturile sunt plătite „nemțește”?

Sexul

Chiar dacă acum lucrurile merg strună, nu înseamnă că subiectul trebuie ocolit. Poate că ar fi bine să vorbiți și despre ce veți face atunci când pasiunea începe să se stingă. Despre strategii de menținere a flăcării, vii. Și despre adulter. Cinstit, cu cărțile pe față.

Copiii

Nu numai dacă vreți sau nu să aveți copii, ci și câți. Pe de altă parte trebuie luată în calcul și posibilitatea ca unul dintre voi – sau amândoi – să aveți probleme de fertilitate. Este de preferat să stabiliți ce variante acceptați, de comun acord, într-o astfel de situație. Fertilizare in vitro? Adopție?

Religia

Căsătoriile mixte, între parteneri cu religii diferite, nu sunt ceva ieșit din comun. Poate că mai important de stabilit este în ce religie vor fi botezați și crescuți viitorii copii.

Cariera

Cât contează cariera pentru fiecare dintre voi, ce și cât sunteți dispuși să sacrificați de dragul ei. Ce loc ocupă în viața voastră, dacă este sau nu înaintea familiei.

Vacanțe

Nu râde, unele căsnicii s-au fisurat din acest motiv. Da, poate părea o glumă, dar există cazuri în care ea iubea marea iar el muntele. Își făceau vacanțele separat, apoi se acuzau reciproc de infidelități. Închipuite sau nu.

My title page contents