Dovlecelul te ajută să slăbești. O legumă ideală pentru a pierde în greutate

Dovlecelul te ajută să slăbești. O legumă ideală pentru a pierde în greutate

Dovlecelul te ajută să slăbești. Dovlecelul este ideal pentru a pierde în greutate. Obișnuiești să mănânci dovlecei? Dacă nu, poate ar trebui să incluzi dovlecelul în dieta ta. Acest aliment oferă corpului sănătate și bunăstare. În plus, dovlecelul este o legumă excelentă care te ajută să pierzi în greutate puțin câte puțin. Prepară diverse feluri de mâncare cu dovlecel și vei descoperi că este cu adevărat delicios! 

Un ingredient prețios în bucătărie: dovlecelul

Dovlecelul este un aliment delicios și indispensabil pentru dieta ta, atunci când îți propui să scazi în greutate.

Beneficiile dovlecelului pentru sănătatea noastră

Înainte de a afla modul în care această legumă te poate ajuta să-ți îmbunătățești silueta, să aflăm principalele proprietăți și beneficii pentru sănătate oferite de dovlecel:

  • este bogat în substanțe nutritive și are foarte puțină grăsime. Indicele caloric al dovlecelului este foarte scăzut;
  • este o legumă bogată în calciu, perfectă pentru oasele noastre;
  • are o mulțime de fibre, deci ajută la evitarea problemelor de tranzit intestinal cum ar fi constipația;
  • conține doze mari de potasiu, ceea ce ne permite să evităm retenția de apă și să eliminăm toxinele;
  • este deosebit de potrivit pentru menținerea sănătății creierului nostru, deoarece, dovlecelul conține fosfor, ideal pentru optimizarea funcțiilor creierului nostru;
  • are în compoziție magneziu, un mineral care servește în special femeilor pentru sănătatea lor generală;
  • conține, de asemenea, vitamina B9, care este deosebit de potrivită pentru copii, de exemplu;
  • printre vitaminele conținute de dovlecel, de amintit vitamina A, vitamina C și vitamina E;
  • în ceea ce privește mineralele, consumând dovlecel vei avea doze adecvate de potasiu, zinc, seleniu și magneziu;
  • fiind diuretic, dovlecelul ne ajută să prevenim multe boli de rinichi.

Dovlecelul te ajută să slăbești. Cum poți pierde în greutate cu ajutorul dovlecelului?

În primul rând, trebuie să știi că nu înseamnă că trebuie să mănânci doar dovlecei. Poți include dovlecelul în unele feluri de mâncare pentru a oferi un plus de proteine și fibre. Avantajele acestei legume sunt multe.

În primul rând, dovlecelul are doar 17 calorii la 100 de grame. Acest lucru ne permite să mâncăm mult, să ne săturăm și să luăm foarte puține calorii.

Un alt fapt interesant este că dovlecelul accelerează metabolismul, favorizând funcția de ardere a grăsimilor. Altfel spus, obținem energie și eliminăm excesul de grăsimi, arzându-le. Acest lucru se datorează prezenței vitaminei A, care gestionează oxidarea lipidelor sau a grăsimilor.

Dovlecelul are, de asemenea, fibre solubile și insolubile. Cele solubile detoxifică și întârzie apariția glucozei în sânge. Cele insolubile, pe de altă parte, au sarcina de a ne îmbunătăți sănătatea intestinală, permițându-ne să avem bacterii bune care ne curăță organismul din interior, favorizând expulzarea toxinelor și a grăsimilor.

Dovlecelul conține, de asemenea, iod, care permite metabolismului nostru să se activeze și să funcționeze bine.

Exemplu de rețetă care te ajută să slăbești:

Dovlecel cu orez brun și praz

Această rețetă este foarte ușoară și delicioasă.

Ai nevoie de:

300 g de orez brun

1 ceapă

2 căței de usturoi

1 praz

1 dovlecel

1 litru de bulion de legume

1/2 pahar de vin alb

Un pic de ardei iute

câteva semințe/nuci de pin

Stafide mici

Cum procedezi?

Primul lucru pe care trebuie să-l faci este să speli legumele. Tai prazul în bucăți mici, cureți dovlecelul de coajă (dacă are coajă subțire, o poți păstra) și, de asemenea, tai în cuburi. Faci același lucru cu ceapa, și o tai întotdeauna în bucăți mici. Cureți usturoiul de coajă și îl tai în feliuțe subțiri.

Iei o tigaie și torni puțin ulei de măsline. Mai întâi, prăjești ceapa și prazul la foc mediu timp de câteva minute. Apoi, adaugi dovlecelul și usturoiul, amestecând bine. Adaugi puțin ardei iute și niște nuci de pin. Adaugi și câteva stafide.

După gătirea sosului timp de aproximativ 5 minute, adaugi o jumătate de pahar de vin alb. Acesta va da preparatului o aromă deosebită. Când vinul s-a evaporat, adaugi bulionul de legume și amesteci bine. Ține cont că orezul integral va avea un timp de gătire mai mare decât în mod normal.

Încearcă preparatul și vezi dacă aroma este pe placul tău; dacă e cazul, mai poți adăuga sare sau și mai bine doar chili. Dacă gustul este în regulă, acum adaugi și orezul (300 de grame). Acoperă cu un capac și lasă-l să fiarbă la foc mare.

Odată ce orezul a absorbit aproape toată supa de legume, testează textura orezului pentru a vedea dacă este gata. Când servești orezul cu dovlecei la masă, însoțește-l de o felie de lămâie și garnisește-l cu câteva semințe (nuci) de pin. În acest fel, vei spori aroma și vei adăuga vitamine în felul de mâncare. Este o rețetă bogată în fibre și ideală pentru prânz, deoarece este foarte sățioasă. Dacă îl însoțești orezul cu o salată de spanac și bucăți de ananas, te veți simți minunat.

My title page contents