Gourmet

Galuste cu mere

Iarna aduce cu sine mai multa nevoie de rasfat si de ceva bun. 9 ne e pofta de mere, scortiosoara, miere si alte bunatati. Si Jakob s-a conformat. Tannanaa!

INGREDIENTE:

  • 500 gr mere
  • 2 oua
  • 2 linguri de lapte
  • un varf de cutit de sare
  • 50 g faina sau 100 -120 gr ( daca merele sunt mai suculente)
  • 1 lingura de scortisoara
  • 2 linguri de zahar
  • miere pentru ornat

 

Mod de preparare:

Alegeme cu drag merele. Apoi le curatam si le taiem marunt. Adaugam ouale, laptele, o priza de sare, apoi faina si facem un aluat frumos. In functie de sucul lasat de mere, mai adaugam sau nu faină, pentru ca aluatul sa fie suficient de consistent.  Pe un fund de lemn sau cu lingura, formam galuste pe care le fierbem in apa clocotita.

La final, amestecam zaharul cu scortisoara, dupa gust, si tavalim galustele in acest amestec. La final, ornam cu miere.

Pofta buna!

 

 

Jakob Hausmann

Jakob Hausmann este chef. Si nu orice fel de chef, ci unul elvetian. Precis si riguros ca un ceas de marca. Detinatorul celebrului restaurant Mica Elvetie, din Centrul Istoric, Jakob este un gourmand iubitor de mancare gourmet. Jakob Hausmann este totodata consilier gastronomic si a consiliat zeci de alte locatii, printre care Alpin Hotel, Clasico, Black Tulip etc

Related Articles

Back to top button