Guacamole – avocado, ceapa, rosii. Sanatate. Deliciu. Bunatate. Un fel de mancare minunat si satios. Bun in post, dar la fel de bun si vara.
INGREDIENTE GUACAMOLE
- o ceapa rosie mica
- 2 fidelute de ardei rosiu iute
- 3 bucati de avocado ( copt)
- 6 rosii
- ulei de masline
- 2 lamai
- un fir de coriandru proaspat
- sare
- piper
- un pic de boia dulce
MOD DE PREPARARE GUACAMOLE
Multa vreme m-am intrebat ce e si cu guacamole asta. Am crezut multa vreme ca e un sos chimicalos, dar cand am fost in Mexic ( in luna de miere), am vazut ca si pana cei mai saraci mexicani inmuiau tortillas in guacamole. La ei e un fel de mamaliga cu lapte.
Ce mai tura-vura? Ia sa vezi ce usor de incropeste si, apoi, ce usor se dispare din farfurie.
- Cureti ceapa si o toci marunt.
- O pui intr-un bol. Tot aici adaugi si ardeiul iute tocat cat poti tu de marunt.
- Cureti avocado-ul si il iei la maruntit. Cum si cat reusesti.
- Rosiile, la randul lor, au nevoie sa fie tocate marunt si fin. Ca si cum le-ai pune in supa unui copil mofturos
- Stoarce lamaile
- Presara sare, piper si boia
- Si nu uita sa adaugi coriandrul. Cat mai fin taiat.
- Pasul final: amesteci totul cu uleiul de masline.
- Guacamolele le poti savura pe paine prajita sau pe post de sos la peste sau la tortillas.
- Pofta buna la sanatate!