Gulaș de curcan cu ardei gras (fără gluten)

Nu mai știi ce să gătești? Ce zici de un gulaș de curcan cu ardei gras? Carnea de curcan este foarte hrănitoare și este o sursă populară de proteine ​​consumată în întreaga lume.

100 grame de carne de curcan cu piele conțin 169 de calorii și 5,5 grame de grăsime, în timp ce aceeași cantitate fără piele are 139 de calorii și doar 2 grame de grăsime. În plus, curcanul poate fi o alternativă mai sănătoasă la carnea roșie, deoarece unele studii observaționale leagă carnea roșie de un risc crescut de cancer de colon și boli de inimă.

 Poți adăuga carne de curcan la următoarele feluri de mâncare:

  • Salate: cuburi de carne fiartă, caldă sau rece, ca un bun impuls de proteine;
  • Curry: carnea de curcan poate poate fi folosită în loc de pui, pentru a prepara curry;
  • Supe: carnea de curcan nu numai că este excelentă în supe, dar îți poți face și propriul stock (supă de bază) din oase de curcan;
  • Burgeri: curcanul măcinat poate fi amestecat cu umplutură sau pesmet pentru a face hamburgeri.

Gulaș de curcan cu ardei gras

Porții: 4

Preparare: 35 de minute

Gătire pe foc: 10 minute

 

Ai nevoie de :

2 ardei grași galbeni

3 cepe

500 g piept de curcan tăiat cuburi

2 linguri ulei

1 lingură mălai

1 lingură de boia dulce

2 lingurițe de boia iute

400 ml supă

100 ml vin alb

Sare

Piper

Coaja și zeama de la o lămâie

150 g smântână

 

Pregătești așa:

Speli, cureți și tai fâșii ardeii grași. Cureți, speli și tai ceapa rondele.

Carnea de curcan tăiată deja cuburi o prăjești în ulei. Adaugi ceapa și ardeiul gras și le călești împreună. Presari făină și boia și torni supa și vinul. Acoperi cratița și lași să fiarbă timp de 10 minute. Condimentezi gulașul cu sare, piper, zeama și coaja de la o lămâie.

Servești gulașul cu smântână. Poți presăra rondele de ceapă verde.

 

My title page contents