Idei de piureuri pentru bebeluși – Când vine vorba de hrana celui mic, se poate întâmpla ca de multe ori să rămâi în pană de idei. Și nu pentru că nu s-ar găsi destule ingrediente pe piață, dar uneori repeți rețetele de atâtea ori, încât parcă ai vrea să încerci ceva nou. Doar că… nu găsești mereu soluția potrivită.
Iată câteva idei de piureuri pentru bebeluși
De la 6 luni
Piure – cremă de legume cu pui
Ai nevoie de:
50 g morcovi curățați
50 g cartofi
3 frunze de salată
40 g de piept de pui
20 g cremă de orez instant
250 ml apă
1 linguriță de ulei de măsline extra virgin
1 linguriță de parmezan
Pregătești așa:
Tai legumele în bucăți mici și le fierbi într-o cratiță împreună cu 250 ml de apă.
Gătești pieptul de pui la abur sau împreuna cu legumele, după ce l-ai tăiat în bucăți mici. Când sunt fierte legumele și carnea, amesteci totul bine, adaugi crema de orez și amesteci.Transferi mâncarea pentru bebeluș în recipiente de pus în congelator și, în momentul servirii, adaugi în fiecare porție o linguriță de ulei și una de parmezan.
Piure de mazăre și ricotta (sau urdă)
Pui într-o cratiță puțină apă să fiarbă. Când începe să fiarbă, adaugi 50 g de mazăre, 1 praf de sare și 1 bucată mică de ceapă. Când mazărea și ceapa sunt fierte, le pui în blender, le mixezi să obții o pastă fină și adaugi pastele fierte (1 lingură) și 1 lingură de ricotta (sau urdă). Poți completa cu o jumătate de linguriță de ulei.
Pește cu cartofi
Fierbi un cartof în coajă. Când e fiert, îl scurgi de apă, îl cureți de coajă și îl zdrobești cu furculița. Amesteci cartoful zdrobit cu 1/2 dintr-o bucată de pește, potrivit ca mărime (poate fi păstrăv la grătar), o lingură de sos de roșii (opțional) și o linguriță de ulei de măsline extra virgin.
De la 10 luni
Cremă de morcovi și linte
Ai nevoie de:
150-200 ml supă de legume
2 linguri de linte
1/2 morcov
Pregătești așa:
Fierbi și amesteci legumele și le adaugi peste ele supa de legume adusă în punctul de fierbere. Pentru a completa crema, adaugi 3-4 linguri de cereale pentru copii sau cremă de orez, 1 linguriță de ulei și una de parmezan.
Crema de iaurt și dovlecei
Ai nevoie de:
150 ml de bulion de legume
½ dovlecel fiert și pasat
2 linguri de iaurt natural
pătrunjel tocat
1 linguriță de ulei de masline
½ cartof fiert
sare
Pregătești așa:
Pregătiți bulionul de legume prin fierberea cartofului și a dovlecelului în apă ușor sărată. Amesteci cu blenderul până când obții o cremă groasă. Adaugi iaurtul și patrunjelul. Servești după ce lași crema să se odihnească timp de aproximativ zece minute. Faci o cremă completă, dacă adaugi 3-4 linguri de cereale, 1 linguriță de ulei și una de parmezan.
Piure amestecat cu carne sau gălbenuș de ou
1 porție
Ai nevoie de:
2 morcovi fierți
1 țelină mică fiartă
1 dovlecel fiert
1 piept de pui fiert și dezosat
1 gălbenuș de ou fiert tare
Pregătești așa:
Pasezi legumele fierte împreună cu pieptul de pui cu ajutorul blenderului. Va rezulta un piure fin și gustos. Când nu foloseșți carne, folosești gălbenuș de ou și astfel vei putea alterna cele două ingrediente.
Aici găsești și alte idei de piureuri pentru bebeluși.