Crizele de plâns la bebeluși

Copilul plânge și țipă. E greu să înțelegem crizele de plâns la bebeluși. Și adesea plânsul bebelușului devine chiar stresant. Mai ales pentru cei care sunt părinți pentru prima dată. 

 

Există și părinți care rămân zen în fața unei astfel de situații. Dar, în afară de încercarea de a se relaxa, ce pot face părinții pentru a înțelege plânsul bebelușilor? Trebuie să rețineți că plânsul este modul în care copilul, în absența cuvintelor, comunică cu noi. Și fiecare plâns este diferit.

Iată câteva indicații minore pentru a descifra fiecare tip de plâns și ce transmite el:

Motivele pentru care copilul plânge sunt diferite, dar nu infinite: foame, somn, sete, singurătate, scutec murdar sau umed, stare de rău.

Plânsul de foame

Dacă bebelușul este înfometat, „criza” începe cu un zgomot asemănător cu tusea, care apoi se transformă într-un adevărat plâns. În acest caz, soluția este să-i oferi cât mai curând posibil hrana, pentru a evita să devină foarte nervos și să mănânce prea lacom, inhalând cantități mari de aer.

Plânsul de somn

Dacă, în schimb, motivul pentru plânsul nou-născuților este somnul, mama și tata trebuie să verifice unele indicii: gemete mici, înainte de strigătul puternic, apoi o pauză și din nou lacrimi. În plus, bebelușul somnoros, de obicei, cască, își atinge nervos fața, lovește în jur, de parcă nu găsește o poziție de a adormi. În acest caz, încearcă să-l așezi într-un mediu liniștit, să-i cânți sau orice altă metodă de liniștire care funcționează.

Plânsul de singurătate, de cerere de atenție

O altă cauză care îi face pe copii să plângă este singurătatea. Un copil mic, care a părăsit recent burtica mamei, unde a petrecut nouă luni de viață, are nevoie de contact fizic, de companie și de joacă. Dacă acesta este motivul pentru care plânge bebelușul tău, ia-l în brațe, vorbește cu el, zâmbește-i, leagănă-l etc.

Plânsul de disconfort fizic

O altă problemă poate fi temperatura corpului: dacă acesta este prea cald sau prea rece. Dacă temperatura este prea ridicată, bebelușul va începe să plângă, va avea o respirație greoaie și probabil va fi roșu la față și transpirat. Dacă, în schimb, temperatura corpului va fi prea scăzută, plânsul va fi puternic și cu buza inferioară tremurândă.

Plânsul de boală sau stare de rău

În acest caz, copilul va fi slăbit și va avea adesea ochii închiși, ca și cum nu ar avea putere. Primul lucru pe care trebuie să-l faci, este să-i măsori temperatura și să suni pediatrul, dacă aceasta este foarte mare și nu scade.

Plânsul din cauza colicilor

Colicile provoacă crize de plâns la copii care sunt cel mai dificil de gestionat și de înțeles de către părinți. Plânsul provocat de colici constă în strigăte acute, care încep brusc. Medicul pediatru care are bebelușul în observație, va stabili soluțiile care se potrivesc cel mai bine fiecărui copil.

 

My title page contents