Un sampon pentru adulti folosit pentru copii poate determina aparitia de iritatii, mancarimi si alte dezechilibre la nivelul scalpului.

Produsele de ingrijire a parului pentru bebelusi si copii nu trebuie sa contina parfum, alcool, coloranti si alte substante inutile – efectul trebuie sa fie delicat, usor, hidratant. Se recomanda produsele cu extracte din plante.  Samponul trebuie sa fie bland, testat dermatologic si creat special pentru pielea si parul copilului. Samponul trebuie hidratant, nu este nevoie de substante special si ceva mai “grele” de ingrijire sau reparare – nu este cazul inca.

Tips: clatiti cu apa calduta, dar nu fierbinte – evitati incurcarea parului.

Foarte utila ar fi si o lotiune leave in hidratanta, delicata, care se aplica prin pulverizare pe par si ajuta la descurcare si pastrarea hidratarii pe timp indelungat – de folosit indeosebi daca cel mic are un par mai lung, dificil de pieptanat, sau foarte cret si uscat.

In cazul copiilor, parul trebuie eliberat doar de praf, polen si ceva reziduuri din mediul inconjurator, de aceea foarte importanta este clatirea din abundenta cu apa calduta. De scalp gras inca nu poate fi vorba, pentru ca glandele sebacee nu s-au format inca – din acest motiv parul nu trebuie sa fie spalat zilnic.

foto Shutterstock.com

 

My title page contents