Prima vacanță cu bebe. Cum să te pregătești?

Prima vacanță cu bebe și primele emoții. Cum să te pregătești? Ai așteptat nouă luni, l-ai primit cu bucurie, ai avut grijă de el zi și noapte. Da, despre bebelușul tău este vorba! Dar timpul trece rapid, vara a sosit și te pregătești de prima vacanță cu bebe. Îți faci griji, vrei să fie bine, să fii pregătită. Iată câteva sfaturi care sper să te ajute să ai o primă vacanță cu bebe fără peripeții!

 

Bineînțeles, între treburile zilnice și alăptare, te gândești foarte mult la vacanță. De fapt, singura vacanță adevărată ar fi să dormi 8 ore continuu, să iei micul dejun în liniște, să te bucuri de un masaj și o după-amiază relaxantă. Deja pare un vis. Dar acum îl ai pe bebe și nu te poți gândi doar la tine. Mamele care au deja experiență și nu sunt la primul copil, știu că organizarea este cheia succesului.

Pentru mamele fără experiență e momentul când se instalează anxietatea: Va fi prea devreme să-l iau în vacanță? Este prea mic să-l duc la plajă? Și dacă seara adoarme în timp ce suntem la restaurantul de pe malul mării, renunț la tot și fug să-l pun în pat? Și dacă e prea mult soare? Și dacă și dacă … Multe întrebări se adună în mintea noii mame care începe să se închidă într-o bulă. Mai ales dacă nu are pe cineva care să o calmeze sau să-i dea o mână de ajutor în vacanță.

Ce să faci? Renunți la vacanță? Niciodată!

Iată câteva sfaturi utile și practice pentru prima vacanță cu bebe:

În primul rând cuvintele de ordine: calm și organizare

Înainte de a decide unde și cum o să vă petreceți vacanța, gândește-te la nevoile tale: este ușor să ajungeți sau trebuie să călătoriți ore întregi? În al doilea rând, asigură-te că autovehiculul este confortabil și nu deranjează prea mult copilul. De exemplu, mașina sau trenul sunt recomandate pentru destinațiile cele mai apropiate. Reține: dacă mergeți cu mașina este mai bine să faceți opriri mici la fiecare două ore și să vă asigurați că mașina are un scaun special pentru copii și toate dispozitivele care îi asigură copilului o călătorie în siguranță. Pentru destinațiile mai îndepărtate este recomandat avionul, deoarece este mai rapid. Dar ține cont că schimbările bruște de presiune i-ar putea provoca durere de urechi sau disconfort bebelușului.

Prima vacanță cu bebe. Informează-te despre destinația de vacanță

Alegeți o cazare centrală și aproape de locurile de primă necesitate (spital, farmacie, etc.). Pentru a fi foarte liniștiți pentru orice eventualitate: mușcături de insecte, insolație și alte inconveniente minore care pot apărea.

Locul unde vă veți caza este foarte important. Dacă doriți să vă simțiți confortabil și liberi ca și cum ați fi acasă, alegeți o casă mică de închiriat, în loc de un hotel. Dacă, pe de altă parte, gândul de a avea grijă de casă te face să te trezești devreme și să stai cu stres, e mai indicat să alegi o unitate de cazare care să aibă tot confortul pentru copilul tău. Cum ar fi un pat pentru copii în cameră, o masă pentru schimbat scutecul, un încălzitor de biberoane și cărucior pentru copiii mai mari.

Bineînțeles că va trebui să aduci cu tine tot ce ai nevoie: bavete de unică folosință, rezerve de scutece, biberoane, suzete, suficiente hăinuțe etc. Apoi, desigur, elemente esențiale cum ar fi: laptele special pe care i-l dai copilului (dacă nu alăptezi), biscuiți speciali, creme protectoare pentru soare și de îngrijire, căruciorul pentru copil (în cazul în care nu ai unul la destinație sau nu poți închiria), marsupiu, geantă pentru lucrușoarele bebelușului, lenjerie de pat etc. Și… suficientă răbdare!

 

Poate că va dura ceva timp ca să vă obișnuiți cu noul mediu, dar veți vedea că prima vacanță cu copilul va fi, de asemenea, o emoție unică!

My title page contents