De ce râd bebelușii în somn: 3 motive care îi fac pe cei mici să zâmbească

De ce râd bebelușii în somn: 3 motive care îi fac pe cei mici să zâmbească

De ce râd bebelușii în somn? Este o curiozitate pe care mulți părinți o au atunci când îi văd pe cei mici zâmbind în timp ce dorm. Motivele sunt multe, iar unele dintre ele pot fi chiar surprinzătoare!

 

În timpul somnului, se mai întâmplă ca bebelușii să râdă, să zâmbească sau să chicotească. Este un lucru perfect normal care se întâmplă în viața copiilor, indiferent de vârstă.

Poate că te-ai întrebat, atunci când ai vazut că bebelușul tău râde în somn, de ce face acest gest. Există o serie de motive simple, care îi determină pe cei mici să râdă în timp ce dorm.

Potrivit celor de la Wellbeingkid.com, iată câteva dintre răspunsurile la întrebarea de ce râd bebelușii în somn:

Când râd în somn, cei mici pot învăța

Cât sunt mici, creierul copiilor se dezvoltă, iar aceștia învață constant tot felul de lucruri noi. Atunci când plâng sau râd în somn, micul lor creier crește, iar o parte din experiențele trăite în timpul zilei sunt procesate de copiii mici în timp ce dorm. Astfel, bebelușii își dezvoltă emoțiile.

Gazele pot fi unul dintre motivele pentru care cei mici râd în somn

Această variantă nu este una dovedită, însă, potrivit celor de la Wellbeingkid.com, mulți specialiști sunt de părere că bebelușii nu pot exprima decât zâmbete sociale până la vârsta de două luni. Astfel, ei consideră că zâmbitul în somn este de fapt cauzat de momentul în care copiii elimină gazele din organism.

De ce râd bebelușii în somn? Ajung mai ușor în faza REM

Cei mici adorm foarte repede, mai repede ca adulții, iar zâmbetul poate apărea atunci când visează. Bebelușii pot visa că retrăiesc lucrurile amuzante din ziua respectivă. În aceste momente, este bine să nu îi întrerupi somnul, pentru ca bebelușul se poate trezi mofturos și nervos.

 

 

 

My title page contents