Cum antrenăm emoțiile copiilor noștri? Importanța inteligenței emoționale la copii

Cum antrenăm emoțiile copiilor noștri? Educația emoțională este foarte importantă. Învățarea copiilor despre educația emoțională nu este bună numai pentru ei și, în general, pentru familie, ci și pentru părinți, pentru oricine. Ne face să ne simțim mai mulțumiți și mai fericiți. Poți fi un „antrenor” pentru copilul tău, să îl îndrumi și să îl ajuți să dezvolte o inteligență emoțională corectă, iar toate acestea pot fi făcute fără a înceta să fii părinte.

Deci, cum antrenăm emoțiile copiilor noștri? Cum să educăm copiii despre emoții pozitive?

Cu calm și serenitate

Este esențial să învețe să fie calmi și să se conecteze cu propria lor seninătate. Lumea de azi este rapidă și totul se face cu grabă. Este indicat să știe să se calmeze, să știe să respire, să învețe să se oprească, să aștepte, să cunoască chiar și plictiseala, să facă „nimic”. Specialiștii susțin că, la fel de esențial este să-i învățăm pe copii să se conecteze cu corpul lor și să știe să-i transmită acestuia acea stare de relaxare.

Cu emoții

Este vital să aflăm ce se întâmplă în interiorul nostru, ce simțim, să înțelegem sentimentele etc. Este important pentru părinți să-i educe pe copii pentru a cunoaște emoțiile, pentru a ști să le înțeleagă, pentru a vorbi despre ele și pentru a-i susține în recunoașterea lor. De asemenea, este important pentru părinți să îi învețe pe copii cum să le gestioneze. De exemplu, o durere se poate traduce în furie, dar se poate traduce și în tristețe pentru o anumită perioadă de timp. Este important pentru copii să învețe să simtă emoții și să decidă asupra managementului lor, evaluând consecințele și nevoile pe care le au.

Cum antrenăm emoțiile copiilor noștri? În constanță

Încrederea este importantă pentru fericirea noastră interioară. Este o stare internă de securitate și siguranță. Să te simți în siguranță, te va ajuta întotdeauna să nu simți în mod constant frică sau să fugi. Specialiștii sunt de părere că pentru a ne educa copiii să aibă încredere, este important ca mai întâi să avem noi încredere în ei. Să le fim alături, să avem grijă de ei.

Învață-i valorile

Educația bazată pe valori este o mare comoară pentru familie și este importantă pentru construirea unei lumi mai bune. Valorile vieții, cum ar fi iertarea, empatia, generozitatea, bunătatea, solidaritatea, respectul, consecvența, angajamentul, responsabilitatea, adevărul etc. sunt daruri valoroase cu care trebuie să crească și să trăiască orice om. De aceea, este foarte înțelept ca părinții să-și educe copiii, învățându-i valorile. Pentru a face acest lucru, de exemplu, în fiecare zi, acasă, le poți vorbi copiilor despre o valoare. Despre cum ai pus-o în practică în acea zi și despre cum te-ai simțit.

Cum antrenăm emoțiile copiilor noștri? Învață-i să reflecteze

Este esențial ca părinții să-și învețe copiii să reflecteze, să gândească înainte de a vorbi. Să se oprească, să observe, să gândească și să acționeze. În acest fel vor putea evalua situațiile emoționale și să reflecteze. Copiii vor învăța să răspundă, în loc să reacționeze imediat.

Învață să accepți

A accepta nu înseamnă a renunța, ci a ști cum să gestionezi emoția legată de o situație care nu merge așa cum ne-am dori. Uneori, acceptarea implică recunoașterea limitelor care produc frustrare sau învățarea asumării responsabilității pentru anumite acțiuni în consecință. Acceptarea implică, de asemenea, discernământ. Deoarece este important să poți gândi, reflecta și diferenția între acele situații care pot și doresc să se schimbe, de acele alte situații care nu pot fi schimbate.

Există multe modalități de a-i învăța pe copii să accepte. În primul rând, este necesar să vorbim cu ei într-un mod natural, acordând valoarea corectă acceptării: acceptarea înseamnă, de asemenea, să fii curajos.

 

 

My title page contents