igiena orală la bebeluși

Igiena orală la bebeluși este foarte importantă pentru menținerea dinților de lapte cât mai sănătoși, dar și pentru favorizarea creșterii unor dinți definitivi drepți și frumoși!

 

Dacă îți dorești ca cei mici să se bucure de dinți cât mai frumoși și mai sănătoși, ar fi bine să știi cum să îi îngrijești corect. Cât timp copilasii sunt mici, ei vor avea nevoie de ajutorul tău pentru menținerea unei igiene orale corecte.

Fii pe fază!

Când cresc, copiii vor avea nevoie doar de sfaturile și îndrumare ta, astfel încât să își curețe dinții cât mai bine. Ce ar fi bine să știi despre igiena orală la bebeluși, modul în care cureți dințișorii și ce poți face pentru a evita situațiile neplăcute?

Specialiștii de la KidsHealth au câteva sfaturi legate de igiena orală la bebeluși. Iată ce ar fi bine să faci ca bebelușul să aibă dinți curați și sănătoși:

Igiena orală la bebeluși înainte să apară primul dinte

Pentru a-i curăța cavitatea bucală a bebelușului, înainte să apară primii dințișori, poți opta pentru un prosop umed cu ajutorul căruia să îndepărtezi bacteriile dăunătoare din gură. Foloseste mișcări delicate și un prosop cât mai fin, pentru a nu-l răni pe cel mic.

Ce faci după ce apare primul dințișor? Periuța de dinți pentru bebici

După ce au apărut primii dințișori, poți începe să speli copilul cu o periuță delicată, pentru bebeluși. De cele mai multe ori, o găsești în farmacii. Folosește o pastă de dinți, tot pentru pitici.  De cele mai multe ori, sunt recomandate produsele pe bază de florură. Nu uita: folosește o cantitate mică  la o spălare.

Ce faci în jurul vârstei de 2 ani?

Este momentul în care specialiștii recomandă să îi înveți pe cei mici să scuipe înainte de a-și clăti dinții. Scuipând pasta de dinți cu care s-au spălat, ei vor putea să nu se înece și să evite să o înghită.

Cantitatea de pastă de dinți se mărește cu vârsta

Odată ce copilul a ajuns la vârsta de trei ani, poți pune puțin mai multă pastă de dinți pe periuță, însă aceasta ar fi bine să nu depășească dimensiunea unui bob de mazăre.

Nu uita să îi supraveghezi!

Până la 6 ani este recomandat să îi supraveghezi pe cei mici atunci când se spală pe dinți. Fii atentă și încearcă să îi înveți să se spele singuri, dar în același timp să îi ajuți să înțeleagă că este neplăcut să înghită pastă de dinți.

My title page contents