Implant personalizat pentru pacienții cu carențe osoase. Există așa ceva? Ei bine, da. Pandemia ne-a schimbat pe toți. Liniștea și izolarea ne-au dat răgazul ca să fim mai creativi și mai inovatori. Am căutat, am găsit și am pus în practică idei noi. Unele dintre ele geniale. Unele dintre ele banale, iar unele dintre ele inovatoare. Unice.

 

La Clinica Dr Nassar, pauza impusă de Covid-19 a fost un bun motiv de planuri medicale fără precedent. Specialiștii implantologi alături de cercetătorii din Israel au pus la cale o intervenție fără precedent și au transformat imposibilul în posibil. Ei au creat un implant dentar personalizat, destinat unui pacient care, aparent, din cauza lipsei suficiente de os nu ar fi putut suporta o astfel de operație.

Implant personalizat pentru pacienții cu carențe osoase

Și totuși ce are atât de special acest tip de implant tailor made? Iată: ”acesta este un dispozitiv medical, realizat dintr-un material rezistent și biocompatibil – titan pur în proporție de cel puțin 99.5%. Implantul obișnuit se prezintă cel mai adesea sub forma unui șurub, rolul său fiind de înlocuitor pentru rădăcina unui dinte ce a căzut. Există însă și o condiție pentru ca lucrurile să fie viabile. Înălțimea osului pacientului să fie mai mare decât lungimea șurubului, iar lățimea osului să aibă cel puțin diametrul șurubului. În multe situații, aceste condiții nu sunt îndeplinite.

Inovația marca Dr Nassar

Ce e de făcut atunci? Ei bine, ai nevoie de curaj, creativitate și idei!, adaugă dr. Lorelei Nassar, specialist cu o experiență de 25 de ani în chirurgie și implantologie. ”În cazurile în care osul rămas în lipsa dinților nu înălțimea sau lățimea necesare unui implant, noi alegem să facem o adiție de os. Dacă nici aceasta nu va fi posibila din cauze diverse, atunci mergem mai departe cu un implant personalizat. Pregătirea acestuia durează 2-3 săptămâni și are nevoie de parcurgerea obligatorie a unor etape medicale. Pacientului i se fac CBCT și poze pe care le încărcăm într-un sistem digital și le trimitem unui laborator ultraperformant din Israel. Aici, pe baza acestora, se creează un draft de design al implantului care este trimis medicului spre aprobare. Ulterior, specialistul român primește din Israel implantul steril, instrumentele de inserție și, dacă e cazul, lucrarea provizorie.”, ne povestește chirurgul. Iar pacientul are parte de o operație exclusivă, unică și special manageriată pentru el.

Află mai multe despre ce presupune inovația în stomatologie, la Clinica de Implantologie Dentară Lorelei Nassar.

 

 

 

 

My title page contents