Indispoziție, dureri de cap, diverse afecțiuni? Se pot trata prin alimentație

Indispoziție și dureri, dureri de cap, diverse afecțiuni? Se pot trata prin alimentație

Indispoziție, dureri de cap, diverse afecțiuni? Se pot trata prin alimentație. O dietă adecvată și corectă are efecte benefice asupra corpului și a psihicului. O alimentație sănătoasă ajută sistemul imunitar și întărește toate organele, permițând corpului și minții să-și recupereze energia.

 

În primul rând, este important să reții că, pentru a obține toate avantajele din alimentație, este necesar să variezi alimentele, fără a exagera în utilizarea unui aliment.

Numai în acest mod îi poți asigura organismului în mod spontan și natural, întreaga gamă de nutrienți, respectând echilibrul corpului. O dietă sănătoasă bogată în alimente care conțin magneziu poate ajuta, de exemplu, la prevenirea durerilor de cap. Un excelent analgezic este piperul care, datorită capsaicinei, reglează circulația sângelui și reduce producția de substanțe care transmit durerea.

Digestie lenta? Si ce daca?

Dacă, pe de altă parte, suferi de tulburări legate de o digestie lentă, poți s-o îmbunătățești, consumând cereale cu boabe integrale bogate în fibre care contribuie surprinzător la reglarea tranzitului intestinal. În plus, acestea joacă un rol de curățare în organism, ajutând la dizolvarea acumulărilor de grăsimi și la dizolvarea stagnării lichidelor în organism. Chiar și legumele reglează buna funcționare a organismului, în general. Legumele cu frunze verzi hidratează corpul și au o acțiune puternică împotriva bolilor degenerative.

Pe scurt, lista proprietăților terapeutice ale alimentelor poate fi cu adevărat infinită. Acestea pot fi foarte utile în timpul sarcinii, perioadă în care majoritatea medicamentelor nu pot fi luate. Există o serie de tulburări care pot fi calmate sau chiar rezolvate tocmai prin factorii determinați de consumul unor alimente potrivite.

Durerile de cap pot fi îndepărtate cu ghimbir! Ghimbirul este un analgezic care acționează în 30 de minute.

Durerile de cap spontane coincid în principal cu cele cronice și, prin urmare, depind de stres, tensiune, surmenaj, dar, de asemenea, pot fi cauza consumului excesiv de alimente sărate și carne și lipsa acută de fluide, în special apa. Remediile pentru aceste dureri de cap constau în consumarea de substanțe reci, lichide și dulci, cum ar fi ghimbirul!

Ghimbir folosit în multe feluri de mâncare 

Pentru medicina chineză, această rădăcină are virtuți extinse, chiar și aceea de a înlătura durerea de cap spontană. O calitate confirmată de o cercetare daneză: conform studiului, ghimbirul blochează durerea în 30 de minute. Luat în mod regulat, este un aliat bun pentru prevenirea acestor dureri de cap..

Cum se consumă: Iei rădăcina de ghimbir, o cureți și o razi pe răzătoare. Folosește-l în acest mod, pentru a condimenta aproape toate felurile de mâncare: pe bază de carne, legume fierte, fructe fierte la abur. Alternativ, poți să-ți procuri capsule de ghimbir din magazinele cu produse naturale și iei o capsulă pe zi pentru a preveni sau trei capsule de ghimbir pe zi, pentru a vindeca.

My title page contents