Îngrijirea și pregătirea părului pentru zilele cu soare

Îngrijirea părului în zilele cu soare

Cine nu iubește zilele cu soare? Te fac să visezi la vacanță, rochii vaporoase și cât mai multă relaxare. Însă, soarele vine și cu noi provocări pentru rutina ta de îngrijire.

Știi deja că tenul are nevoie de protecție solară. Ei bine, și părul tău trebuie protejat de efectele nocive ale radiațiilor.

În această perioadă, părul și pielea sunt expuse unei cantități mai mari de raze UV, iar podoaba ta capilară are de suferit. Firul se usucă mai repede, devine mai poros, culoarea se mătuiește mai repede.

Antoaneta Stoican, membru în echipa creativă de top hair-styliști Wella Professionals România, ne explică de ce hidratarea și protecția UV sunt esențiale pentru un păr sănătos.

“Razele UV de tip A și B deteriorează pigmentul din firul de păr. Culoarea devine mată, își pierde mult mai repede luciul și intensitatea. Părul blond sau cel arămiu sunt cele mai afectate. Persoanele care au firul subțire trebuie să acorde mai multă grijă părului. Razele UV atacă și structura internă a firului și la un aspect neuniform al cuticulei. Părul își pierde luciul și are degradat”, spune specialistul Wella Professionals.

Te intrebi ce poți face pentru a te bucura de un păr strălucitor și în zilele cu soare?

Folosește un balsam care oferă protecție împtriva razelor UV

“În această perioadă este foarte important să folosești produse care protejează părul de efectele dăunătoare ale razelor ultraviolet.  Atunci când folosim produse speciale cu factor de protecție, cuticula este mai puțin poroasă, iar rezistența firului de păr nu este afectată. Un pas simplu ar fi înlocuirea balsamului tău obișnuit cu unul care oferă protecție împotriva razelor UV,” recomandă Antoaneta Stoican.

Balsamul fără clătire pentru protecție împotriva razelor UV Sun Spark Leave-in Conditioning Lotion de la Londa Professional conține mandarine și ulei de macadamia, ingrediente ce protejează părul expus la soare.

Mandarinele conțin beta-caroten care protejează împotriva arsurilor solare, au propietăți antioxidante, fiind deseori întâlnite și în tratamentele cosmetice pentru tenul sensibil și iritat.

Uleiul de macadamia conține cea mai mare cantitate de acizi grași monosaturați dintre toate uleiurile presate la rece. Bogat în vitaminele A1, B1, B2 și E, minerale și antioxidanți combate radicalii liberi, protejează celulele și contribuie la regenerarea lor rapidă.

Alege o cremă hidratantă pentru păr și corp

“După expunerea la soare, părul are nevoie de o îngrijire intensă de refacere a structurii și a echilibrului hidric natural. Avem nevoie de un produs care să ajute la repararea structurii interioare și să ofere un boost de hidratare. Mizează pe ingrediente precum vitamin B5, Panthenolul sau aminoacizi pentru ca părul să își recapete elasticitatea și forma,” punctează hairstylistul Wella Professionals.

Folosește o cremă hidratantă pentru a contracara efectele negative ale razelor UV. Wella Sun  Hair and Skin Hydrator de la Wella Professionals îți oferă o piele catifelată, dar și un păr strălucitor și refăcut după expunerea la soare.  Produsul conține mici particule sclipitoare, iar după aplicare părul devine foarte moale și plăcut la atingere. Un alt atuu? Alantoina, un ingredient prețios ce oferă hidratare intense.

Preț recomandat Wella Sun Hair and Skin Hydrator de la Wella Professionals: Ron 63

Preț recomandat Sun Spark Leave-in Conditioning Lotion de la Londa Professional: Ron 40

My title page contents