Istoricul meu de mama

Istoricul meu de mama e lung, dar imi e totusi atat de drag.  Am avut parte de experiente cat cuprinde. Si am trait in cei 9 ani de mama cat am trait in toata viata mea.

 

Mi-a fost tare greu sa ma adaptez, sa invat, sa ma acordez cu copil meu. Cu primul meu copil. Cu prima mea fata, insa cumva, cumva s-a intamplat. La modul sincer, e o actiune care a durat cam 2 ani de zile. Atat mi-a luat ca sa ma simt cu adevarat mama. Si tot atat ca sa imi reasez relatia cu sotul meu.

Primii doi ani

In acesti primi doi ani in calitate de mama, am facut multe greseli. Dar si multi pasi inainate. Am fugit de multe ori de instinct si de intuitia de mama si am preferat slova cartii, pana am descoperit ca realitatea e mult diferita de tratate. Am cumparat o multime de lucruri inutile. Hainute pe care fiica mea nici nu a apucat sa le poarte, cosmetice care au iritat-o, scutece pe care le-a respins. Suzete, biberoane si ustenstile care nu ni s-au potrivit. Au fost insa si cateva alegeri bune. De pe urma carora beneficiem si acum. Avem de peste 9 ani un sterilizator caruia ii suntem fideli. Chiar si acum mai punem la sterilizat sticlute sau pipetele de la batista bebelusului. Tot asa, un obiect mega folosit a fost pompa de san. Exploatata din plin. Mai ales la cel de-al doilea copil! Si carata peste mari si tari. Prezenta la job, la evenimente, cand nu puteam veni sa alaptez. In trenuri si in avioane. O am si acum. Transformata in biberon. Se joaca fetele cu ea.

My title page contents