Linguine cu spanac, pentru o masă în stil italian

Linguine cu spanac, pentru o masă în stil italian

Linguine cu spanac – o propunere delicioasă pentru masa de azi. Pastele Linguine sunt o rudă apropiată a Fettuccinelor. Acestea sunt fâșii lungi și plate de paste, dar mai subțiri și mai înguste. Pastele Linguine, care înseamnă „limbi mici” în italiană, provin din regiunea Liguria a Italiei. Linguine este un tip de paste faimos și plăcut în orice bucătărie italiană. Lungimea acestor paste este aceeași cu cea a spaghetelor, dar se disting prin forma plată care le permite să aparțină familiei Bavette. Știai că grosimea unei secțiuni pentru linguine variază între 1,45 și 1,60 milimetri?

Pastele linguine pot fi însoțite de sosuri pe bază de roșii proaspete, precum și de legume și ierburi aromate. De asemenea, sunt recomandate sosurile de pește, crustacee și fructe de mare. În plus, aceste paste merg de minune alături de creme sau sosuri, cum ar fi sosul de smântână, mascarpone, brânzeturi proaspete și moi, fără a fi nevoie să adaugi roșii, pentru a le face mai gustoase.

Linguine cu spanac

Porții: 4

Preparare: 15 minute

Fierbere: 10 minute

 

Ai nevoie de:

450 g spanac congelat (gata pregătit) sau proaspăt

1 ceapă

1 cățel de usturoi

1 ardei iute roșu

75 g roșii uscate (în ulei)

50 g nuci

400 g paste tip linguine

4 linguri ulei de măsline

200 g ricotta

Sare

Piper

 

Pregătești linguine cu spanac așa:

Decongelezi spanacul. Cureți și toci ceapa, usturoiul și ardeiul iute. Tai sau rupi cu mâna nucile, iar roșiile le scoți din ulei și le toci.

Fierbi pastele într-o cantitate mare de apă cu sare, conform indicațiilor de pe ambalaj.

Încingi uleiul într-o cratiță mare. Adaugi nucile și le prăjești, amestecând. Adaugi apoi ceapa și usturoiul și călești totul. Adaugi și roșiile și le lași la călit și pe ele. După puțin timp, adaugi spanacul scurs și fierbi totul timp de 5 minute la foc mijlociu. Sărezi și piperezi.

După ce au fiert, scurgi pastele și le treci prin jet de apă rece, după care le lași să se scurgă într-o strecurătoare. După ce s-au scurs bine, le pui înapoi în oală și le amesteci împreună cu spanacul și ricotta. Servești pastele calde, ornate cu verdeață.

My title page contents