LINO LADA, sursa de energie a micilor exploratori

LINO LADA, sursa de energie a micilor exploratori

Vacanță mai este, vară mai este. Dar idei de petrecere a timpului liber mai aveți? Sau le-ați epuizat? Ne gândeam la niște activități alături de copii, care să fie și distractive dar și educative. Așa ne-a venit ideea unei expediții în pădure. Cei mici vor fi încântați să fie cercetași pentru o zi!

Pregătiți împreună expediția, dar faceți-o „ca la carte”. De data asta nu mami și tati cară bagajele, fiecare își cară propriul rucsac, în care își pune tot ce are nevoie, inclusiv gustările și apa. Pe lângă acestea, fiecare participant va trebui să aibă la el un tricou și o pereche de șosete de schimb, un hanorac sau o bluză de trening (nu se știe niciodată cum se poate schimba vremea brusc!), o pelerină de ploaie (din același motiv), busolă, lanternă, cremă de protecție solară și cremă împotriva insectelor, dezinfectant pentru mâini (pentru eventualitatea în care nu veți găsi o sursă de apă), carnețel pentru notițe, pix și un telefon încărcat la maxim. Poate chiar și o baterie externă, dacă aveți de gând să faceți multe fotografii și filmulețe. În ceea ce privește gustările, este recomandat să nu fie dintre cele ușor perisabile. Cum o drumeție este consumatoare de energie, pentru o refacere rapidă a acesteia, luați la voi savuroasa cremă tartinabilă LINO LADA Nougat (în perfect acord cu destinația!) sau LINO LADA Lapte. Ambele variante sunt bogate în vitamine și minerale, echilibrate din punct de vedere nutrițional și… foarte ușor de consumat. Fie pe o felie de pâine, fie direct din borcan, cu lingurița! Un desert care va oferi o abundență de energie și celor mici, și celor mari, pentru a explora frumusețea și măreția naturii.

Mare atenție la echipamentul pe care îl veți purta în drumeție! Este bine ca încălțămintea să fie una închisă, tip sport, exclus sandale. De asemenea, e de preferat să purtați pantaloni lungi și bluze cu mânecă lungă, pentru a limita expunerea la înțepăturile de insecte. Și o șapcă sau păl[rie sunt binevenite.

O expediție în pădure poate fi o activitate educativă. În primul rând îi puteți învăța pe copii să se orienteze în aer liber, folosind busola. De asemenea, cei mici pot face cunoștință cu diferite specii de arbori și cu vegetația specifică pădurii. Încurajați-i să fotografieze copacii, în ansamblu dar și în detaliu, de exemplu frunzele acestora. Acele specii pe care nu le cunoașteți și nu le puteți spune care sunt acestea, le vor putea descoperi la revenirea acasă, căutând pe internet și comparând cu fotografiile realizate frunzelor. Puneți-i să își noteze în carnețel tot ce descoperă și tot ce le place, să își noteze impresiile acestei aventuri. Ar putea reprezenta la toamnă, o dată cu începerea școlii, o excelentă documentare pentru o compunere în care li se cere să povestească despre o zi din vacanța de vară. În care și delicioasa cremă tartinabilă LINO LADA este una dintre amintirile plăcute!

My title page contents