Ne plac de nu mai putem, pentru ca sunt yammy. Si atunci am zis sa ne punem pe treaba. Asa ca hai sa vedem daca le dam de cap. Vrem niste macarons de poveste:
Ingrediente pentru 42 de minunate macarons
- 20 g zahar tos
- 180 g zahar pudra
- 4 albusuri
- 100 g faina de migdale
UMPLUTURA – crema de cioco
- 240 ml lapte
- 20 g amidon
- O lingurita de lucuma
- 15 g cacao sau roscove
- 25 g zahar
- 125 g unt
- 5-7 picaturi esenta de vanilie pura
MOD DE PREPARARE
Bati bine albusurile cu un praf de sare pana incep se intareasca. Apoi adaugi o lingurita de zahar tos. Continui sa bati inca vreo 3-4 minute si adaugi restul zaharului. Bati pana obtii o spuma tare.
Ulterior adaugi faina de migdale si zaharul pudra. ATENTIE!! E nevoie sa le cerni si sa le adaugi treptat. Trebuie sa le aerezi cat mai mult.
Amesteci cu grija si lent ca sa nu cada spuma. E bine sa obtii o crema lucioasa, dar tare.
Tapetezi o tava cu hartie de copt si cu ajutorul unui instrument de ornat, formezi cercuri cu diametrul de 4 cm. Dupa ce ai terminat, lasi tava la odihnit pentru o ora.
Le poti pune la copt, atunci cand nu mai sunt lipicioase ( fa proba cu degetul).
Introdu bezelele la cuptorul preincalzit la 150 de grade. Le lasi timp de 10- 12 minute.
Lasi la racit.
Cum prepari crema?
Intr-un vas de yena, amesteci zaharul, lucuma, amidornul, cacaoa si 2 linguri de lapte. Mixezi cu putere si ai grija sa nu se faca gogoloase. La final, adaugi si restul laptelui ramas. Bagi la cuptor pentru 10-12 minute pana se obtine o budinca.
Lasi la racit, dupa care amesteci crema cu untul topit ca sa nu ti se taie crema.
Si, la final, lipesti cate 2 macarons cu crema de cioco.
Enjoy!