Tort cu 3 ingrediente: ciocolată neagră, unt și ouă

Tort cu 3 ingrediente: ciocolată neagră, unt și ouă. Ai încercat vreodată să faci un tort cu doar 3 ingrediente? Chiar nu este o sarcină imposibilă, dimpotrivă! Vei obține un desert delicios: un concentrat de ciocolată neagră pură, cu o textură umedă și moale care se topește în gură.

Așadar, ouăle, untul și ciocolata sunt cele trei ingrediente ale rețetei, care trebuie combinate cu simplitate.

Tort cu 3 ingrediente

Porții: 10 persoane

Preparare: 15 minute

Gătire: 25 minute

Răcire: 3 ore

Ai nevoie de:

o matriță de 20 cm

450 g ciocolată neagră (55%)

220 g unt (la temperatura camerei)

245 g ouă (aproximativ 5 de mărime medie) la temperatura camerei

Ai nevoie pentru decor de:

150 g smântână lichidă proaspătă

fructe de pădure după gust

 

Pregătești un tort cu 3 ingrediente așa:

Pentru a face tortul cu 3 ingrediente, mai întâi toci fin ciocolata neagră de 55% cacao cu un cuțit (dacă folosești o ciocolată cu un procent mai mare de cacao, va trebui să recalibrezi doza de unt și ouă pentru a compensa partea grasă); apoi o topești într-o cratiță (în bain-marie) și adaugi untul în bucăți mici.

Amesteci cu o spatulă pentru a dizolva și omogeniza bine ingredientele. Odată ce e gata, lași amestecul să se răcească timp de aproximativ 5 minute. Între timp, pui ouăle într-un castron și le bați cu un tel electric până devin ușoare și pufoase; va dura aproximativ 5 minute.

Acum torni ciocolata topită încălzită în castronul cu ouăle bătute; pe măsură ce torni ciocolata, amesteci de jos în sus, astfel încât să obții un aluat bine omogenizat. Tapetezi cu hârtie de copt fundul unei tăvi de tort cu diametrul de 20 cm. Mai întâi ungi partea inferioară a matriței și lipești foaia de hârtie pergament. Torni aluatul în tigaie și nivelezi suprafața cu o spatulă.

Acum așezi tava de tort pe un grătar să se scurgă și torni puțină apă la temperatura camerei până când acoperă jumătate din matriță. Coci timp de 5 minute într-un cuptor static preîncălzit la 210 ° pe raftul din mijloc, apoi acoperi cu folie de aluminiu și continui să gătești încă 15 minute. Când este gătit, scoți tortul din cuptor și îl lași să se răcească la temperatura camerei timp de câteva ore. Apoi îl pui în frigider pentru cel puțin 1 oră. După acest timp, poți scoate tortul din formă și îl așezi pe un platou.

Decorezi tortul așa:

într-un castron foarte rece, bați smântâna lichidă proaspătă cu un tel electric, până când devine tare. Îmbraci suprafața tortului de ciocolată cu frișca bătută creând un model ondulat și decorezi tortul cu fructe de pădure roșii după gust.

Conservare

Tortul cu 3 ingrediente poate fi păstrat maximum 3 zile la frigider. De asemenea, tortul poate fi înghețat după coacere.

 

My title page contents