Tort dublu de ciocolată cu caramel de alune

Tort dublu de ciocolată cu caramel de alune – alegere care te salvează întotdeauna. Ori de câte ori se anunță o vizită sau urmează o aniversare în familie sau între prieteni, un tort de ciocolată poate fi alegerea potrivită. Și sincer, cine nu iubește ciocolata?

Tort dublu de ciocolată cu caramel de alune

Porții: 10

Pregătire: 1 oră și 30 de minute

Ai nevoie pentru aluatul de tartă (baza) de:

350 g făină

150 g zahăr glazurat

130 g unt

30 g cacao neîndulcită

4 g cafea instant

2 ouă

sare

Ai nevoie pentru umplutură de:

200 g ciocolată neagră 52% cacao

100 g zahăr tos

80 g făină

50 g făină de alune

50 g unt

5 g praf de copt

2 ouă mari

Ai nevoie pentru caramel de:

380 g smântână proaspătă

150 g alune decojite

90 g zahăr tos

50 g ciocolată neagră

20 g miere

Pregătești un tort dublu de ciocolată așa:

Pentru rețeta tortului dublu de ciocolată cu caramel de alune, mai întâi zdrobești ușor cafeaua instant. Amesteci untul moale cu cacaua și cu zahărul glazurat. Adaugi cafeaua, un vârf de sare, ouăle și, în cele din urmă, făina. Înfășori aluatul în folie de plastic și îl lași să se odihnească în frigider timp de 1 oră. Presari suprafața de lucru cu faina amestecată cu cacao și întinzi aluatul cu ajutorul sucitorului. Aluatul trebuie să aibă o grosime de 4 mm.

Ungi o formă de tort cu baza detașabilă (ø 26 cm) și presari fundul și marginile cu puțină făină amestecată cu cacao. Așezi aluatul și îl lași să adere bine pe formă, apoi tai surplusul. Acoperi tava de tort cu folie de plastic și o lași să se odihnească în frigider timp de 20 de minute. Înainte de a-l introduce la cuptor, înțepi aluatul cu ajutorul unei furculițe și îl acoperi cu boabe de fasole. Coci foaia de tartă la 180 ° C, timp de aproximativ 10 minute.

Pregătești umplutura așa:

Topești ciocolata pe baie de aburi și o amesteci cu untul înmuiat. Bați ouăle cu zahărul, până când obții un amestec clar și puțin pufos. Încorporezi mai întâi ciocolata, puțin câte puțin, apoi făina, praful de copt și un praf de sare. Distribui amestecul uniform pe suprafața tartei și coci din nou la 180 ° C timp de 20 de minute. Scoți tortul din cuptor și îl lași să se răcească.

Pregătești caramelul așa:

Prăjești alunele în cuptor la 180 ° C timp de 7-8 minute. Tai grosier ciocolata. Încălzești zahărul într-o cratiță până se rumenește și capătă un aspect auriu. Încălziți ușor 130 g de smântână proaspătă într-o cratiță și o torni în zahăr, amestecând timp de câteva minute, până când obții un caramel neted; Încorporezi mai întâi ciocolata tocată și apoi 100 g de alune prăjite și miere. Tai alunele rămase. Bați 250 g de cremă proaspătă. Întinzi caramelul de alune și presari alunele tocate pe tort. Servești tortul de ciocolată la masă cu frișcă sau simplu, după preferințe.

My title page contents