Salată de iarnă cu fructe și legume bogate în vitamine și gust

Încearcă și tu această salată de iarnă cu fructe și legume bogate în vitamine și gust! Salata de iarnă este un amestec colorat de fructe și legume de sezon, bogate în vitamine și gust. Radicchio roșu, fenicul și țelină, cu sfeclă roșie și portocală pentru acest fel de mâncare delicioasă pe care o poți servi, în funcție de ocazie, ca aperitiv sau ca garnitură la un fel principal.

Un amestec de legume și fructe de sezon pentru salata de iarnă; o rețetă rapidă și ușoară și un mod delicios de a-ți lua vitaminele necesare, consumând legume crude chiar și iarna.

Salata este preparată cu radicchio, fenicul, țelină și felii de portocale. Numai sfecla roșie este gătită și tăiată în cuburi. Pe deasupra, presari fulgi de migdale prăjite și adaugi un dressing pe bază de suc de portocale, ulei și muștar; întregul este, prin urmare, o combinație armonioasă de diferite arome și texturi, în culori vesele. Această salată de iarnă poate fi servită ca garnitură, dar și ca aperitiv delicios pentru o cină vegetariană sau vegană.

Mai poți adăuga, după gust, grapefruit și salata mixtă, avocado și mandarină.

Salată de iarnă cu fructe și legume

Porții: 4-6

Pregătire: 15 minute

 

Ai nevoie de:

1 căpățână de radicchio (cicoare roșie)

2 tije de țelină

1 fenicul

1 sfeclă roșie coaptă la aburi

2 portocale

ulei de măsline extra virgin

1 linguriță de muștar dulce

felii de migdale

sare roz de Himalaya

piper negru

Pregătești o salată de iarnă cu fructe și legume așa:

1. Pentru a pregăti salata de iarnă, începi prin tăierea căpățânii de radicchio în bucăți mici și apoi o aranjezi pe o farfurie mare. Decojești feniculul, îndepărtând partea exterioară mai dură și îl tai subțire, presărând bucățile peste radicchio.

2. Cureți tijele de țelină și le tai în bucăți. Apoi cureți o portocală de coajă, o tai în bucăți sau felii și o adaugi la legume.

3. Prăjești migdalele tăiate și storci a doua portocală, filtrând sucul. Pregătești un dressing combinând sucul de portocale cu un vârf de sare roz, piper măcinat, o linguriță de muștar și ulei. Amesteci bine și guști emulsia pentru a doza armonios cantitățile ingredientelor necesare. Tai sfecla roșie în cuburi, o adaugi la salată numai la sfârșit și condimentezi cu emulsia portocalie. Presari salata, la final, cu migdalele prăjite și servești salata de iarnă imediat.

My title page contents