Migdale caramelizate

Migdale caramelizate – Cunoscute și sub numele de migdale praline, migdalele caramelizate sunt un desert tipic de iarnă (în timpul sărbătorilor sunt foarte întâlnite), rapid și ușor de făcut. Rezultatul final va cuceri pe oricine, indiferent de vârstă. Migdalele sunt acoperite în timpul gătitului cu un sos caramel care le va face și mai dulci și mai delicioase! În plus, migdalele caramelizate sunt folosite și pentru decorarea prăjiturilor de diferite tipuri.

Reprezintă o gustare excelentă pentru a potoli foamea, dar pot fi și un mic răsfăț de savurat la sfârșitul unei cine cu aromă festivă, așteptând desertul propriu-zis.

Migdale caramelizate

Porții: 8

Pregătire: 5 minute

Gătire: 5 minute

Ai nevoie de:

200 g migdale

200 g zahăr tos

100 ml de apă

1 linguriță de extract de vanilie

Pregătești migdale caramelizate așa:

Pentru a prepara migdalele caramelizate, începi prin a adăuga migdalele și zahărul într-o tigaie.

Adaugi apoi apa, extractul de vanilie și amesteci totul bine.

Pornești focul la foc mediu-mare și începi să amesteci. Vei observa că, la început, amestecul va fi foarte lichid, apoi va începe să fiarbă și, la final, se va recompacta creând o patină în jurul migdalelor.

Continui să amesteci până când zahărul începe să se caramelizeze, luând culoarea tipică de chihlimbar închis a caramelului. Nu te speria dacă auzi migdalele trosnind ușor, este normal. Odată bine caramelizate, transferi cu mare atenție (sunt fierbinți și te poți arde) migdalele pe o tavă de copt acoperită cu hârtie pergament și cu ajutorul unei linguri de lemn încerci să le separi una de cealaltă.

După ce s-au răcit, le împarți pe cele care au rămas lipite împreună. Asta e tot! Migdalele caramelizate pot fi savurate sau folosite pentru a garnisi deserturile.

Variante și alternative

Dacă dorești, poți îmbogăți gustul migdalelor caramelizate adăugând puțină pudră de cacao (și/sau scorțișoară) la ingrediente. Va trebui să o adaugi odată ce zahărul s-a dizolvat bine.

Recomandări

Odată ce focul este oprit, va trebui să amesteci și să distanțezi rapid migdalele atunci când sunt pe tavă: procedând astfel, vei împiedica ca migdalele să se lipească una de cealaltă pe măsură ce se răcesc.

Conservare

Migdalele caramelizate pot fi păstrate timp de maximum o săptămână, dar ai grijă să le păstrezi într-un recipient etanș.

My title page contents