Marti, 13 septembrie, de la ora 11.00, Casa Experimentelor si Editura pentru copii Nemi va invita la o calatorie in lumea fascinanta a stiintei electricitatii si magnetilor, pornind de la cartea Nick si Tesla in laboratorul de inalta tensiune, de „Science Bob“ PflugfelderSteve Hockensmith. Vino si tu sa ii vezi pe Nick si Tesla la Casa Experimentelor, pe 13 septembrie!

 

In deschidere, Scoala de dans Minardo a Scolii Copiilor va prezenta un moment coregrafic de dans contemporan „Dansand cu fulgerele”.

Din carte in realitate

Romanul se adreseaza copiilor de peste 9 ani si contine aventuri cu electromagneti, alarme pentru hoti si alte dispozitive pe care le pot construi acasa. La evenimentul de la Casa Experimentelor, participantii vor putea vedea cu ochii lor, printre altele, cum functioneaza o Bobina Tesla – care produce fulgere adevarate!. Apoi un generator Van de Graaff inventat in 1929, nori magnetici si un aspirator de agrafe! Copiii vor vedea cum principii explicate in carte sunt deja aplicate in Casa Experimentelor.

Nick si Tesla

”Ca si noi, editura Nemi se afla la inceput de drum. Impreuna, precum personajele Nick si Tesla din cartea cu acelasi nume, vom atrage cati mai multi curiosi spre stiinta. Fie cititori, fie doritori sa descopere stiinta prin joc si experimentare, tineri sau mai putin tineri. Prin acest parteneriat, incercam sa aducem in prim plan stiinta atat pentru iubitorii de carte, cat si pentru cei interesati sa descopere ceea ce citesc sau invata la scoala”. Gabriela Ionescu, director Casa Experimentelor.

La eveniment se participa pe baza unei rezervari prealabile:

Inscrie-te pe www.casaexperimentelor.ro

Email: office@casaexperimentelor.ro

Tel: 031.101.2200 / 0722.210.111

My title page contents