Beneficiile lăptișorului de matcă pentru ten nu sunt un secret, dar parcă nici nu s-au spus prea multe lucruri.

Deși cel mai cunoscut și consumat produs al stupului este mierea, harnicele albine oferă omului și alte asemenea comori. Și dacă despre cât de bune sunt produsele apicole pentru sănătate știm deja, să vorbim puțin și despre frumusețe. Despre beneficiile lăptișorului de matcă pentru ten.

Lăptişorul de matcă pur este hrana reginei stupului, unul dintre cele mai complexe alimente pentru om. Acesta are proprietăţi extraordinare pentru sănătatea noastră: creşte imunitatea şi rezistenţa la efort fizic şi intelectual, previne răceala şi gripa, oferă energie, reduce oboseala şi stresul cotidian, stimulează capacitatea de concentrare şi memorare şi întârzie procesul de îmbătrânire. Beneficiile lăptișorului de matcă pentru ten nu sunt un secret, dar parcă nici nu s-au spus prea multe lucruri. Să zicem că, poate, este un secret de care vor să se bucure doar unii…

Beneficiile lăptișorului de matcă pentru ten

Dacă îți spunem că lăptișorul de matcă amână îmbătrânirea inevitabilă a pielii, deja ți-am spus marele secret. Cine nu vrea o piele tânără pentru mai mult timp, fără riduri, hrănită și hidratată corespunzător? Aceste lucruri le poate oferi lăptișorul de matcă deoarece conţine numeroşi nutrienţi care ajută la regenerare:

  • flavonoizi
  • acizi nucleici
  • acid decanoic
  • enzime şi hormoni
  • vitaminele B1, B2, B3, B5, B6
  • minerale (acetilcolină şi zinc)
    Studii relativ recente au indicat faptul că acizii prezenţi în lăptişorul de matcă pur contribuie la producerea de colagen, acesta având superputerea de a combate apariția ridurilor.

Cum să îți prepari o cremă-minune

Simplu, extrem de simplu dacă ai ingredientele necesare. Pentru prepararea acestei creme antirid ai nevoie de 1 g de lăptișor de matcă pur, o linguriță de ulei de măsline, o linguriță de miere crudă polifloră, un gălbenuș de ou și două lingurițe de ulei de cocos. Se pun toate aceste ingrediente într-un castron și se amestecă până când compoziția este omogenă. Crema se aplică pe tenul curat, în fiecare seară, masând până la completa lui absorbție în piele. Dimineața, se spală fața cu apă călduță.
Crema se depozitează într-un recipient din sticlă (borcănel) și se păstrează la frigider.

Mască antirid cu lăptișor de matcă

Amestecă într-un recipient din ceramică două linguri de făină de secară cu o lingură de ulei de măsline extravirgin, o lingură de miere crudă și 1 g de lăptișor de matcă pur. Când pasta obținută este omogenă, întinde pe față și lasă să acționeze cel puțin jumătate de oră. Clătește apoi cu apă călduță. Repetă procedura săptămânal.

La ce mai este bun lăptișorul de matcă

Fiind un remediu universal, lăptișorul de matcă își regăsește utilitatea în ameliorarea unor afecțiuni comune, dar și în vindecarea unor probleme grave de sănătate. Apicultorii îl recomandă pentru:
1. Creșterea imunității (atât la copii cât și la adulți)
2. Normalizarea tensiunii arteriale
3. Scăderea colesterolului
4. Ameliorarea bronșitei, astmului și infecțiilor urinare, precum și a durerilor cauzare de artrită și osteoporoză
5. Reglarea activității digestive
6. Diminuarea nivelului de zahăr din sânge
7. Combaterea durerilor de cap și a insomniilor
8. Reducerea stresului, anxietății și depresiei

Știai că…
… albinele lucrătoare (care îl produc) au o durată de viață de numai 5-8 săptămâni, iar albina regină – matca – hrănită doar cu acest lăptișor, trăiește între 4 și 6 ani, adică de peste 50 de ori mai mult? În plus, aceasta este fantastic de fertilită, producând un ou la fiecare 45 secunde, însemnând 1.500 – 2.000 de ouă pe zi.

My title page contents