Omletă cu sparanghel. Omleta te salvează în orice moment în care nu ai nimic de mâncare în frigider și trebuie să pregătești o masă rapid. Dacă ai câteva ouă și alte ingrediente rămase, poți spune că ai rezolvat problema hranei. E bună în orice moment al zilei, se face repede și te poți juca cu ingredientele după bunul plac.
-pentru 6 porții
preparare: 35 minute
Ai nevoie pentru omletă cu sparanghel de:
750 g sparanghel verde
1-2 ardei iuți roșii
3 linguri ulei de măsline
2 legături busuioc
6 ouă
60 g parmezan ras
sare
piper
ceapă verde pentru decor
Pregătești așa:
Speli sparanghelul verde, îl decojești în partea de jos, cea mai groasă, tai capetele, iar tijele le tai în bucăți de circa 2 cm lungime.
Toci ardeii iuți roșii și îi călești împreună cu sparanghelul în 3 linguri de ulei de măsline, circa 10 minute, amestecând frecvent. Lași amestecul în tigaie.
Toci busuiocul.
Într-un castron bați 6 ouă și apoi adaugi parmezanul ras, busuiocul, sare și piper, după gust. Torni amestecul peste sparanghel, acoperi cu un capac și lași să se coacă la foc moale circa 12 minute. Tai omleta fâșii și o servești presărată cu ceapă verde. Este la fel de bună atât caldă, cât și rece.