Paella de pește – un preparat bogat, gustos și foarte apreciat

Paella de pește - un preparat bogat, gustos și foarte apreciat

Paella de pește – un preparat bogat, gustos și foarte apreciat. Ai încercat vreodată să pregătești paella de pește? Descoperă cât de ușor este sa o faci urmând această rețetă! Preparatul este un pic elaborat, dar rezultatul este un fel de mâncare bogat, gustos și cu succes garantat!

Paella de pește este un faimos fel de mâncare cu fructe de mare pe bază de orez, legume și pește, parfumat și colorat cu șofran. Este un fel de mâncare de tradiție iberică, în special din zona Valencia; un fel de mâncare popular preparat cu ceea ce era disponibil la acea vreme: pui, legume, pește sau mixt (carne și pește).

Paella este gătită strict în tigaia tipică de oțel, care are margini înalte de 5-6 cm și două mânere în loc de unul singur și care se numește „paella”, de unde derivă numele vasului.

Să prepari paella de pește nu este dificil, dar necesită timp și atenție în urmărirea tuturor etapelor de preparare: de la gătitul crustaceelor până la orez.

Paella de pește

Porții: 4

Pregătire: 40 de minute

Gătire: 30 de minute

Ai nevoie pentru paella de pește de:

300 g orez

1 kg de midii

400 g de creveți

300 g de calamar

1 ardei gras roșu

1 ardei gras galben

4 ardei iuți verzi

3 roșii coapte

1 ceapă

300 g mazăre congelată

2 căței de usturoi

2 plicuri de șofran

1/2 de pahar de vin alb sec

Bulion după gust

pătrunjel verde după gust

ulei de măsline extravirgin

sare după gust

piper după gust

Pregătești paella de pește așa:

1. Cureți bine midiile (dacă nu le ai gata pregătite) și le clătești bine sub jet de apă rece. Speli calmarul, îndepărtezi coaja interioară transparentă, apoi îndepărtezi și pielița, îl speli bine și îl tai în inele. Cureți creveții, îndepărtezi capul și file-ul negru de pe spate și îi speli bine sub jet de apă rece. Cureți ardeii, îi speli și îi tai în fâșii. Îndepărtezi roșiile coapte timp de 2 minute, le scoți coaja, le împarți în jumătate și le scoți semințele, tai pulpa în cuburi și o păstrezi deoparte. Fierbi orezul în apă sărată și îl scurgi cu 10 minute înainte de ora indicată pe ambalaj; Îl dai deoparte.

2. Pui midiile într-o tigaie cu vin alb, 1 cățel de usturoi și pătrunjel tocat și le lași să-și deschidă capacul la foc mare; Oprești focul și dai midiile deoparte, după care treci prin sită lichidul de gătit. Cureți ceapa și cățelul de usturoi rămas, îl toci mărunt și le rumenești împreună într-o tigaie mare cu 4 linguri de ulei de măsline extravirgin. Adaugi inelele de calmar, le lași să-și ia aroma amestecând cu o lingură de lemn și adaugi pulpa de roșii și ardeii în tăiați în fâșii.

Continui să gătești timp de 5 minute, apoi adaugi șofranul diluat în lichidul filtrat al midiilor, orezului și mazărei. Amesteci și continui gătitul timp de încă 5 minute și, dacă este necesar, se adaugă puțin bulion fierbinte. Adaugi preparatul la creveții curățați și gătiți 4-5 minute. În acest moment adaugi și midiile și pătrunjelul tocat, amesteci, oprești focul și servești paella de pește la masă.

Recomandare

Cel mai potrivit orez pentru prepararea paellei este orezul bomba, un soi fin, caracterizat printr-un bob scurt sau rotund, alb perlat. Absoarbe multă apă, rezistând în același timp gătitului, și nu este lipicios deoarece nu conține prea mult amidon. Alternativ, pot fi utilizate și alte calități de orez spaniol sau chiar orez Carnaroli. Odată ce orezul este adăugat în tigaie împreună cu celelalte ingrediente, lasă-l să gătească, fără a-l amesteca prea mult

 

My title page contents